USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Ekonomi

Hazine ve Maliye Bakanlığı: 28 bin 845 mükellefi kira gelirini hiç bildirmemiş

Hazine ve Maliye Bakanlığı Risk Analizi Genel Müdürlüğünce, gayrimenkul sektöründe kira geliri elde edenlere ve emlakçılara yönelik bir analiz gerçekleştirildi. Yapılan araştırma sonrası ise çarpıcı sonuçlar elde edildi. Buna göre; geçen yıl 28 bin 845 mükellefin kira geli

Hazine ve Maliye Bakanlığı: 28 bin 845 mükellefi kira gelirini hiç bildirmemiş
11-10-2022 11:13
Google News

Hazine ÖZETİ| ve Maliye Bakanlığı Risk Analizi Genel Müdürlüğü, 200 bin mükellef üzerinde bir araştırma yaptı. Bazı ev sahiplerinin kira gelirlerini beyan etmedikleri ortaya çıktı.

28 BİN 845 MÜKELLEF KİRA GELİRİNİ BEYAN ETMEDİ

Bu kapsamda RADAR Sistemi aracılığıyla 2021 yılı itibarıyla kira gelirlerini beyan etmeyen veya eksik/hatalı bildiren yaklaşık 200 bin mükellef mercek altına alındı. Analiz kapsamında, 2021 yılında 28 bin 845 mükellefin kira gelirini hiç beyan etmediği veya eksik beyanda bulunduğu tespit edildi. Riskli değerlendirilen mükellefler özelinde de Gelir İdaresi Başkanlığınca saha denetimlerine başlandı.

EMLAKÇILAR DA RADARA YAKALANDI

Ayrıca, gayrimenkul sektöründe faaliyet gösteren ve ülke çapında gayrimenkul satış veya kiralama ilanı veren emlakçılara yönelik de risk analiz çalışmalarına devam ediliyor. RADAR Sistemi üzerinden ve ilan sitelerinden yapılan analiz çalışmasında, vergisel yükümlülüklerini kısmen veya tamamen yerine getirmeyen 5 bin 589 emlakçı analize tabi tutuldu.

İlk etapta bu mükelleflerin 683'ü riskli olarak değerlendirilirken Vergi Denetim Kurulunca incelemelere başlandı. Risk Analizi Genel Müdürlüğünce gayrimenkul sektöründeki vergi kayıp kaçağını önlemeye yönelik olarak riskli mükelleflerin tespitine ilişkin çalışmaların devam edeceği belirtildi.

Haberler.com / Sevde Nur Demir - Emlak
Editor : Şerif SENCER
SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
TEKNOLOJİ TÜMÜ
Binance Kurucusu Changpeng Zhao Artık Serbest
Binance Kurucusu Changpeng Zhao Artık Serbest

Changpeng Zhao, dört aylık hapis cezasını tamamlayarak serbest kaldı ve Binance'deki etkisi yatırımcılar için büyük önem taşıyor.

ARŞİV ARAMA
PUAN DURUMU TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
Türkiye'de En Önemli Gündem Maddesi Sizce Hangisi?
NAMAZ VAKİTLERİ
Gazete Manşetleri
Yol Durumu