USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Sağlık

Hasene International'dan organ nakli konusunda anlamlı seminer

Hasene International, sosyal sorumluluk projesi kapsamında, organ nakli konusuna dair kapsamlı bir seminer gerçekleştirdi.

Hasene International'dan organ nakli konusunda anlamlı seminer
02-09-2024 16:17
Google News

Almanya’nın ÖZETİ| çeşitli bölgelerinden gelen sağlık alanında başarılı profesörler, doçentler ve uzman hekimlerin yanı sıra organ nakline ilgi duyan 100’e yakın kişi seminere katıldı.

ORGAN NAKLİNİN İSLAM’DAKİ YERİ VE ÖNEMİ DEĞERLENDİRİLDİ

Seminere katılanlar arasında, Profesör Dr. Arzu Özçelik, Profesör Dr. İlhan İlkılıç, Profesör Hacı Halil Uslucan, Doktor Aysun Tekbaş, Doktor Martin Kellner, Doktor Caner Curuk ve Abdullah Ergün gibi önemli isimler yer alırken, seminerde organ nakli konusunun çeşitli yönleri ele alındı.

Özellikle organ naklinin İslam dini açısından değerlendirilmesi, katılımcıların ilgisini çeken konular arasında yer aldı. İslam’ın bu konudaki bakış açısı, hassasiyetler ve dini boyutlar ayrıntılı bir şekilde tartışıldı. Ayrıca, hastaların duyarlılıklarının ne kadar önemli olduğu vurgulandı.

ORGAN NAKLİNDE BİLİNMESİ GEREKENLER ANLATILDI

Katılımcılara organ naklinin şartları, Türkiye ve Almanya’daki durumu ve kimlere organ nakli yapılabileceği konusunda detaylı bilgiler aktarıldı. Tıbbın ve teknik donanımın ne kadar ilerlediği, organ nakli süreçlerine nasıl katkı sağladığı da seminerde dile getirildi.
Seminerde, yurt dışından Almanya’ya göç edip yerleşen kişilerin tıbbi hizmetlere erişimde karşılaştıkları zorluklar da ele alındı. Bu zorlukların organ nakli sürecini nasıl etkilediği üzerinde duruldu. Konunun önemi ve detayları, katılımcılar tarafından dikkatle incelendi.

SEMİNERİN DEVAMI GELECEK

Yoğun katılımla gerçekleşen ve yaklaşık dört saat süren seminerde organ nakli konusundaki farkındalığın artırılması için ikinci bir seminer düzenleme gereksinimini doğurdu. Bu tür etkinliklerin devam etmesi gerektiği ve organ nakli gibi hayati konuların daha geniş kitlelere ulaştırılması gerektiği vurgulandı.

‘HASENE MEDICAL AID ASSOCIATION’ KURULUYOR

Seminerde bir konuşma gerçekleştiren Hasene International Başkanı Bekir Altaş, Hasene’nin sağlık alanındaki çalışmalarının devam edeceğini belirterek, “Hasene Medical Aid Association” adıyla yeni bir derneğin kurulacağını duyurdu. Bu derneğin sağlık alanında daha geniş kapsamlı çalışmalar yapması amacını taşıyacağını ifade etti.


Editor : Şerif SENCER
SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
TEKNOLOJİ TÜMÜ
Kendi Kendinizi Hack'leyebileceğinizi Biliyor musunuz?
Kendi Kendinizi Hack'leyebileceğinizi Biliyor musunuz?

Düşünsenize, sabah uyanıyorsunuz ve vücudunuzda, hayal bile edemeyeceğiniz bazı inanılmaz değişiklikler var. Daha hızlı koşabiliyor, daha güçlü hissediyor veya hafif bir dokunuşla vücudunuzun sıcaklığını kontrol edebiliyorsunuz.

ARŞİV ARAMA
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Fenerbahçe513+11
2Galatasaray412+11
3Başakşehir FK410+6
4Beşiktaş410+6
5Eyüpspor59+4
6Konyaspor57-1
7Sivasspor57-1
8Göztepe46+2
9Samsunspor46+1
10Kasımpaşa55-2
11Antalyaspor44-4
12Çaykur Rizespor54-10
13Trabzonspor330
14Gaziantep FK33-1
15Alanyaspor53-5
16Bodrum FK53-5
17Kayserispor32-1
18Hatayspor52-5
19Adana Demirspor41-6
ANKET TÜMÜ
Türkiye'de En Önemli Gündem Maddesi Sizce Hangisi?
NAMAZ VAKİTLERİ
Gazete Manşetleri
Yol Durumu