Hasan ÖZETİ| Nail Canat’ın Kayseri’de başlayan sanat hayatının, İslam davasına hizmetinin, sinema ve tiyatro oyunculuğunun, yazarlığının ve sanatını icra ederken verdiği mücadelenin konuşulacağı anma programı, 20 Ekim 2024 tarihinde Esenler Dr. Kadir Topbaş Kültür Merkezi’nde gerçekleşecek.
Sunuculuğunu ve oturum başkanlığını Şair, Yazar ve Sunucu Kasım Alper Özdemir’in yapacağı anma programına; Eski Kayseri Milletvekili Yaşar Karayel, Yazar Nehir Aydın Gökduman ve Tiyatrocu Erkay Yavuz konuşmacı olarak katılacak. Hasan Nail Canat’ın doğumunun 81. yılında, vefatının 20. yılında yapılacak olan ve büyük anlam taşıyan anma programına yoğun katılım bekleniyor.
HASAN NAİL CANAT KİMDİR?
25 Ekim 1943 tarihinde Kayseri'de doğan ve bu ilde başladığı sanat yaşamını İstanbul'da sürdüren Hasan Nail Canat, 1994 yılından vefat ettiği 2004 yılına kadar 10 yıl boyunca Altunizade Kültür Merkezi'nde Üsküdar Belediyesi Tiyatrosu'nda oyunlarını sahneliyordu.
Geleneksel tiyatronun örneklerini sunan Canat, 'Keloğlan', 'Sokak Kızı Elif', 'Mindrella', 'Süper Bekçi' gibi çocuk oyunları ile 'Bir Avuç Ateş', 'Sıradışı Martı', 'Demedim mi?', 'Metropol ve Kadın' adlı oyunlarını da yetişkinler için sahnelemişti. Altunizade Kültür Merkezi'nde çocuk ve yetişkinlere tiyatro eğitimi de veren Canat, 'Bize Nasıl Kıydınız?', 'Beşinci Boyut', 'Sürgün', 'Çizme', 'Hasret', 'Siyah Pelerinli Adam' adlı sinema filmleri ile 'Camgöz', 'Deli Yürek', 'Ekmek Teknesi', 'Kalp Gözü', 'Müslüman'ın 365 Günü', 'Müslüman'ın 24 Saati' adlı TV dizilerinde rol almıştı. 'Bir Küçük Osmancık Vardı', 'Gül Yarası', 'Yaralı Serçe', 'Yasemen', 'Nur Dağındaki Çocuk', 'Günahkâr Baba', 'Kırımlı Murat Destanı' adlı kitapları da bulunan Hasan Nail Canat, evli ve 4 çocuk babasıydı.
Editor : Şerif SENCER