USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Teknoloji

Hamileyken Fast Food Tüketmek, Bebeği Riske Atıyor

Fast foodun hamilelik sürecine olan etkisi araştırıldı. Yapılan araştırma, fast food tüketiminin süt üretimini düşürdüğünü ortaya çıkardı. Dahası fast food tüketimi, ölü çocuk oranını da artırıyordu.

Hamileyken Fast Food Tüketmek, Bebeği Riske Atıyor
15-09-2022 12:46
Google News

Cambridge ÖZETİ| Üniversitesi ile Şili Üniversitesi bünyesinde çalışmalarını sürdüren bir grup bilim insanı, pek çoğumuzun sıklıkla tükettiği fast foodlarla ilgili önemlii bir araştırma yaptı. Fareler üzerinde gerçekleştirilen ve sonuçları Acta Physiologica isimli dergide yayımlanan araştırma, fast food yemenin kadınlar üzerindeki yeni bir etkisini ortaya çıkardı. Kadın okurlarımızı uyarıyoruz; eğer gebeyseniz veya gebelik düşünüyorsanız, fast food yemeyi derhal bırakmalısınız...

Yapılan araştırma, fast food yemek ile şeker oranı yüksek olan içecekleri tüketmenin, kadın sağlığını anında etkilediğini gözler önüne serdi. Öyle ki yüksek yağlı yiyecekler ve yüksek şekerli içeceklerle doyurulan farelerin, süt üretim oranları ciddi anlamda düşmüştü. Bu da yavru farelerin ölümüne yol açıyordu. Ancak tehlike, bundan ibaret değildi.

Hamilelikte fast food tüketmenin ölümcül sonuçları var!

fast food

Araştırmacılar, en detaylı sonuçlara ulaşmak için fareleri kategorilere ayırdılar. Bu kategorizasyon kapsamında, bazı farelere hamilelikten önce, bazılarına hamilelik sırasında, bazılarına ise doğumdan sonra özel bir diyet uygulandı. Fast food tüketimini taklit eden bu özel diyet, tehlikenin boyutunu gözler önüne sermeye yetti. Öyle ki hamilelik öncesi ve hamilelik sırasında fast food tüketen farelerin, rahimlerindeki plesentanın oluşumu bile farklıydı. Bu farklılık, ölü yavru sayısının artmasına neden oluyordu.

www.idrak34.com


Editor : Şerif SENCER
SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
TEKNOLOJİ TÜMÜ
Abilene Paradoksu Nedir?
Abilene Paradoksu Nedir?

İstemediğiniz bir şeye “evet” demek zorunda kaldınız mı? Hayatınızda en az bir kere de olsa karşılaştığınız bu durum, aslında bilime göre bir paradoks.

ARŞİV ARAMA
PUAN DURUMU TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
Türkiye'de En Önemli Gündem Maddesi Sizce Hangisi?
NAMAZ VAKİTLERİ
Gazete Manşetleri
Yol Durumu