USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Gündem

Hamaney neden silahla kürsüye çıktı? Hutbeye silahla çıkmak ne demek, anlamı ne?

İran Dini Lideri Ali Hamaney'in Cuma hutbesine tüfekle çıkması merak konusu olmuştu. Peki İran Dini Lideri Hamaney'in hutbeye silahla çıkması ne anlama geliyor? Hutbeye silahla çıkmak savaş habercisi mi?

Hamaney neden silahla kürsüye çıktı? Hutbeye silahla çıkmak ne demek, anlamı ne?
06-10-2024 12:13
Google News

İran'ın ÖZETİ| 1 Ekim tarihinde İsrail'e düzenlediği füze saldırısı büyük yankı uyandırırken İran Dini Lideri Hamaney'in Cuma hutbesine tüfekle çıkması, hutbe okunurken tüfeğin ucunu göstermesi merak konusu olmuştu. Vatandaşlar yaşanan bu olayın anlamını öğrenmek için arama motorlarında 'Hamaney neden silahla kürsüye çıktı? Hutbeye silahla çıkmak ne demek, anlamı ne?' sorularına yanıt arıyor.

İRAN DİNİ LİDERİ HAMANEY NEDEN CUMA HUTBESİNE SİLAHLA ÇIKTI?

İran yönetiminden adı açıklanmayan bir yetkili, Ali Hamaney'in beş yıllık bir aradan sonra Cuma hutbesini okurken yanında tüfek bulundurma nedenini açıkladı.

Yetkili,  “Bu İran’da İslam ile başlayan bir gelenek. İran’da her şehirde cuma hutbesini okuyan imamın elinde eskiden bir kılıç olurdu. Bu ‘cihada hazırız demek’ sembolik olarak” ifadelerini kullandı.

HUTBEYE TÜFEKLE ÇIKMAK NE DEMEK, ANLAMI NE?

İran Dini Lideri Hamaney'in tüfekle hutbeye çıkmasının anlamını araştıran, merak eden vatandaşlar için İranlı bir yetkili açıklamada bulundu.

İranlı yetkili cuma hutbesini okuyan imamın elinde eskiden kılıç olduğunu şimdi ise silahla da çıkılabildiğini belirterek 'Savaşa hazırız' anlamını taşıdığını açıkladı.


Editor : Şerif SENCER
SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
TEKNOLOJİ TÜMÜ
Robotlar, Hayvanların Önüne Geçmeyi Neden Başaramıyor?
Robotlar, Hayvanların Önüne Geçmeyi Neden Başaramıyor?

Geçtiğimiz son birkaç yılda hem yapay zekâ hem de robotlar noktasında büyük atılımlar gerçekleşti ve gerçekleşmeye de devam ediyor. Ancak görünen o ki tüm bu çalışmalara rağmen yeterince hızlı ve çevik robotlar üretmeyi başaramadık.

ARŞİV ARAMA
PUAN DURUMU TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
Türkiye'de En Önemli Gündem Maddesi Sizce Hangisi?
NAMAZ VAKİTLERİ
Gazete Manşetleri
Yol Durumu