USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Teknoloji

Halley Kuyruklu Yıldızı Dünya'ya dönüyor!

Dünyanın en tanınmış kuyruklu yıldızı olan Halley, Güneş'ten en uzak noktaya ulaştı. Bununla birlikte yıldız, geri dönüşe başladı.

Halley Kuyruklu Yıldızı Dünya'ya dönüyor!
12-12-2023 15:18
Google News

Evrene ÖZETİ| ait her türlü gelişme dikkatleri çekmeyi başarıyor. Dünyanın en tanınmış kuyruklu yıldızlarından biri olan Halley, artık dönüş yolunda. Bununla birlikte bu kuyruklu yıldız bir kez daha Dünya'nın yanından geçerek Güneş'e doğru gidecek. Sonucunda ise ortaya heyecanlandıran bir görsel şölen çıkabilir. İşte detaylar!

Halley Kuyruklu Yıldızı 2061'in ortalarında Güneş'e en yakın noktaya ulaşacak!

Dünyanın en tanınmış kuyruklu yıldızları arasında Halley Kuyruklu Yıldızı yer alıyor. Söz konusu yıldız, Güneş'e doğru bir yoluculuğa başladı. Halley, 9 Aralık'ta Güneş'ten en uzak olduğu noktaya vararak Neptün'ün yörüngesinin ötesine ulaşmayı başardı.

Halley Kuyruklu Yıldızı Dünya'ya doğru dönüş yolunda!

Güneş'ten en uzak olduğu bu nokta, Halley'nin etrafındaki yörüngenin ortasını simgeliyor. Bu yörüngenin ilgi çekici olmasının nedeni de Güneş sistemindeki gezegenlerin ters yönünde gerçekleşen bir yörünge olmasından kaynaklanmakta.

James Webb'den kartpostallık görüntüler!

James Webb'den kartpostallık görüntüler!

James Webb uzayın derinliklerini keşfetmeye devam ediyor. Gezegenimizden oldukça uzakta olan parlak süpernovanın peşine düştü.

Halley, 9 Aralık tarihinde Güneş'e doğru hareket etmeye başladı. 2061'i ortalarında ise Güneş'e en yakın mesafe olan günberi noktasına ulaşacak. 2003 yılında ortalardan kaybolan kuyruklu yıldız, bu süreç içerisinde tekrardan gökyüzünde görünür hale gelecek.



Halley Kuyruklu Yıldızı tarih boyuna gökyüzünde pek çok kez görüldü. Ancak onun geri döneceğini tespit eden isim gök bilimci Edmond Halley oldu. 76 yıllık bir yörüngeye sahip olan kuyruklu yıldız, Dünya'nın yanından en son 1986 yılında geçti.

Halley Kuyruklu Yıldızı Dünya'ya doğru dönüş yolunda!

2061 yılında kadar kuyruklu yıldızı tekrar göremeyecek olsak da izlerini görmek mümkün. Bu izler sayesinde iki meteor yağmuru ortaya çıkacak. Hem Eta Aquariids hem de Orionids meteor yağmurları olacak. Bunlardan ilki her mayısta ikincisi ise her ekimde yıllık olarak meydana geliyor. Ayrıca yıldızın ardında bıraktığı kayalardan meydana geliyor.

Peki, siz Halley Kuyruklu Yıldız hakkında ne düşünüyorsunuz? Görüşlerinizi yorumlar kısmından bizlerle paylaşmayı unutmayın!

halleyhalley kuyruklu yıldız
Editor : Şerif SENCER
SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
TEKNOLOJİ TÜMÜ
Lenovo Legion Go S'in Tüm Özellikleri Ortaya Çıktı
Lenovo Legion Go S'in Tüm Özellikleri Ortaya Çıktı

Lenovo'nun CES 2025'te tanıtacağı uygun fiyatlı yeni el konsolu Legion Go S'in tüm detayları ortaya çıktı.

ARŞİV ARAMA
PUAN DURUMU TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
Asgari Ücret En Az Ne Kadar Olmalı?
NAMAZ VAKİTLERİ
Gazete Manşetleri
Yol Durumu