USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Gündem

Haliç çöp gölüne döndü

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun 'temel atmama töreni' sonrası ihmal edilen Haliç, kirliliğin merkezi haline geldi. Kıyıları çöplerle dolan Haliç'in su yüzeyini plastik atıklar kapladı.

Haliç çöp gölüne döndü
11-09-2024 21:07
Google News

HABER7

İstanbul'un ÖZETİ| simgelerinden Haliç’te kirlilik alarmı...

İstanbul’un geçmişinde önemli bir yere sahip olan Haliç, mazideki kabusunu bir kez daha yaşıyor. Ehil olmayan ellerde yıllarca kirlilikle boğuşan, bir türlü temizlenememesi dolayısıyla “üzerine beton dökülerek kapatılması” dahi gündeme gelen Haliç, Recep Tayyip Erdoğan’ın İBB başkanlığı döneminde gerçekleştirilen ıslah projeleriyle tertemiz olmuştu. Suyunın berraklaştığı, kötü kokunun giderildiği, balıkların tekrar yaşadığı, üzerinde su sporlarının yapıldığı renkli bir alan olan Haliç, 2019 yılında İBB’nin yönetiminin CHP’ye geçmesiyle birlikte geçmiş günlerini yeniden yaşamaya başladı.

Mevcut İBB yönetiminin Haliç'e yönelik projelerle ilgili "temel atmama töreni" düzenleyerek icraat yerine şov yapmasının sonuçları bir bir ortaya çıkıyor. Yeterli temizlik çalışma yapılmayıp ihmal edilen Haliç hızla kirleniyor.

Rengi koyulaşan, kötü kokular yayan Haliç’te şimdi de çöplerle kirlilik baş gösterdi.

Haliç, su yüzeyini kaplayan plastik atıklarla doldu. Sahil şeridi ise adeta çöplüğe dönüştü.

Havadan çekilen görüntüler, Haliç’in durumu gözler önüne serdi. Görüntülerde, sahil şeridinde bulunan çöpler dikkat çekti.