USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Politika

Hakan Fidan'dan Netanyahu açıklaması

Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, Gazze'deki durumu değerlendirerek, İsrail Başbakanı Netanyahu'nun politik ajandasının Filistin'de ateşkese engel olduğunu belirtti. Fidan, iki devletli çözümün uygulanmaması durumunda dördüncü Gazze savaşının kaçınılmaz olduğunu vurguladı

Hakan Fidan'dan Netanyahu açıklaması
25-07-2024 00:02
Google News
Dışişleri ÖZETİ| Bakanı Hakan Fidan, Gazze'deki durumu değerlendirerek, İsrail Başbakanı Netanyahu'nun politik ajandasının Filistin'de ateşkese engel olduğunu belirtti. Fidan, iki devletli çözümün uygulanmaması durumunda dördüncü Gazze savaşının kaçınılmaz olduğunu vurguladı ve Türkiye'nin garantörlük mekanizmasında yer alabileceğini söyledi.Abone ol

Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, bugün yaptığı açıklamada Gazze'deki durumu değerlendirdi. “Netanyahu’nun başka bir ajandası var" diyen Fidan, Filistin’de ateşkes'in İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu’nun politik amaçlarıyla örtüşmediğini söyledi. Fidan, "İki devletli çözüm konusunda anlaşma olursa, Türkiye olarak önerdiğimiz garantörlük mekanizmasının parçası olabiliriz" dedi.

İki devletli çözümün derhal uygulanmaması halinde dördüncü Gazze savaşının kaçınılmaz olduğunu söyleyen Dışişleri Bakanı, "Sürekli olarak çatışmaların içinde kalacağız" ifadesini kullandı.

Bakan Fidan ayrıca teör örgütü PKK/YPG'yi işaret ederek "Bununla savaşmamız, bunun elindeki petrolü, enerji kaynaklarını Suriye halkına geri vermemiz gerekiyor. PKK Irak’ın her yerini kanser hücresi gibi sarıyor. Bu artık bizim sorunumuz olmaktan çıkıp Irak’ın bir milli güvenlik sorununa dönüştü” diye konuştu.


Editor : Şerif SENCER
SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
TEKNOLOJİ TÜMÜ
Uçak Tuvaletlerinin Dışında Neden Gizli Bir Kilit Var?
Uçak Tuvaletlerinin Dışında Neden Gizli Bir Kilit Var?

Uçak tuvaletlerinin dışında bir kilit olduğunu fark etmiş miydiniz? Muhtemelen hayır çünkü bahsedeceğimiz kilit, gizli bir kilit. Peki amacı tam olarak ne?

ARŞİV ARAMA
PUAN DURUMU TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
Türkiye'de En Önemli Gündem Maddesi Sizce Hangisi?
NAMAZ VAKİTLERİ
Gazete Manşetleri
Yol Durumu