USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Gündem

Hadım yasası çıkacak mı? Hadım cezası nedir, kimlere verilir?

Son zamanlarda sıkça konuşulan cinayet ve istismar haberlerinin ardından hadım yasası ile ilgili araştırmalar tekrar gündemde. Peki hadım yasası çıkacak mı? Hadım edilmek ne demek, kimler hadım edilir? İşte merak edilenler...

Hadım yasası çıkacak mı? Hadım cezası nedir, kimlere verilir?
08-10-2024 15:22
Google News

Adalet ÖZETİ| Bakanı Yılmaz Tunç'un 'Toplumdan gelen eleştirileri dikkate almalıyız' açıklamasının ardından gündeme çeşitli öneriler geldi. Bunlardan birisi ise 'Hadım yasası'ydı. Peki hadım edilmek ne demek? Hadım yasası çıkacak mı? Hadım cezası nedir, kimlere uygulanır?

HADIM EDİLMEK NE DEMEK?

Hadım edilmek, bir kişinin üreme organlarının cerrahi bir işlem ile çıkartılması veya işlevsiz getirilmesi anlamını taşır. Bu işlem genellikle testislerin alınması şeklinde uygulanmaktadır.

HADIM YASASI ÇIKACAK MI?

Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, bu soruya şöyle cevap verdi;

"Ceza İnfaz Kanunu'muzda önceki senelerde gündeme geldiğinde, o zaman Adalet Komisyonu üyesi olarak hatırlıyorum konuyu. Ceza İnfaz Kanunu'muzun 108. maddesinde tıbbi tedaviye karar verme yetkisi var. Bu anlamda mevzuatımız buna uygun. Tabii orada uygulamayı geliştirecek şekilde belki mevzuatta yeni bir düzenleme yapılabilir."


Editor : Şerif SENCER
SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
TEKNOLOJİ TÜMÜ
Samsung, Şirkete Zarar Ettiren Çip Bölümlerini Ayıracak mı?
Samsung, Şirkete Zarar Ettiren Çip Bölümlerini Ayıracak mı?

Samsung'un Foundry başta olmak üzere çip üretiminde milyonlarca dolar zarara uğratan bölümlerini elden çıkarabileceği konuşuluyordu. Şirketin üst düzey yöneticilerinden konuya ilişkin açıklama geldi.

ARŞİV ARAMA
PUAN DURUMU TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
Türkiye'de En Önemli Gündem Maddesi Sizce Hangisi?
NAMAZ VAKİTLERİ
Gazete Manşetleri
Yol Durumu