USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Teknoloji

Güvenlik Kamerası Görüntülerinin Kalitesi Neden Kötü?

Nereye bakarsak bakalım bir güvenlik kamerası... Hayatımızı kolaylaştıran bir teknoloji ancak yıl olmuş 2022 hâlâ görüntü kaliteleri istenilen netlikte değil. Peki neden?

Güvenlik Kamerası Görüntülerinin Kalitesi Neden Kötü?
05-09-2022 18:21
Google News

Telefon ÖZETİ| kameraları düzenli olarak gelişiyorken güvenlik kameraları adeta yirmi yıl geriden geliyormuş gibi görüntü sunuyor; soluk renkler, grenli ve bulanık görüntüler... UFO görüntülerinden pek de farkı yok.

Bu nedenle hırsızın yüzü veya şüpheli aracın plakası görünmeyebiliyor. Video teknolojisi bu kadar gelişmişken bu sorunun hâlâ devam etmesinin aslında oldukça mantıklı sebepleri var.

Bunun nedenini anlayabilmek için güvenlik kameralarıyla modern kameraları aynı kefeye koymamak gerekiyor aslında.

kedi kamera

Çünkü bildiğimiz anlamdaki kameraların aksine güvenlik kameraları karanlık bir alanı aydınlık gibi gösterebilir, bunu yaparken ortaya çıkan görüntü de haliyle mükemmel olmaz. Hesap makinesiyle çekilmiş gibi bir görüntü sunar ancak en azından kaydettiği olay hakkında fikir edinmemizi sağlar. IR (kızılötesi) teknolojisine sahip olduğu için hayat kurtarıcı olabilir. Ancak tabii ki sorumuzun tek cevabı bu değil.

Bu kameraların görevi aslında çok sıkıcı çünkü eve veya iş yerine yerleştirilenlerin kaydettiği görüntülerin %99'u kayda değer değildir.