USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Ekonomi

Günün önemli şirket haberleri 08/08/2024

Güne başlarken, şirketlerin sermaye artırımları, iş anlaşmaları, ortaklık yapılarındaki değişimler, öne çıkan projeleri neler? Piyasalar açılmadan okunması gereken şirket haberleri...

Günün önemli şirket haberleri 08/08/2024
08-08-2024 09:18
Google News

ÖZETİ|

#AGHOL – 728 gün vadeli 1,4 milyar TL tutarında tahvil ihraç edildi.

#AKYHO – Şirketin bağlı ortaklığı Nanox Kimyasal Ürünler ile KKTC'de yerleşik bir şirket arasında OXİNAX ürününün KKTC'de pazarlama ve satışı konularında Distribütörlük Sözleşmesi imzalandığı açıklandı.

#AKYHO #ODINE – VBTS kapsamında şirket paylarına 6 Eylül’e kadar kredili işlem yasağı getirildi.

#ALKLC – 1 milyar TL’ye kadar borçlanma aracı ihraç edilmesine karar verildiği açıklandı.

#ALVES – Şirketin Gold bayisi ile birlikte gerçekleştirilen proje satış kapsamında Deprem Konutları ve GES projelerinde kullanılmak üzere Bakır Enerji kabloları, Kompakt Bakır İletken ve Yenilenebilir Enerji Kabloları paketi ile toplamda 125 milyon TL tutarında iş anlaşması yapıldığı açıklandı.

#CVKMD – Şirketin IV. Grup Arama Ruhsatlı madeni sahaları için düzenlenen ihaleleri toplam 1,6 milyon TL bedelle kazandığı açıklandı.

#CVKMD – 1 milyar TL’ye kadar borçlanma aracı ihraç edilmesine karar verildiği açıklandı.

#EBEBK – Temmuz 2024'te Türkiye'de ebebek mağazaları ve e-ticaret kanalından satılan toplam ürün adedinin geçen yılın aynı ayına göre %7,3 artışla 7,5 milyon, Ocak – Temmuz döneminde geçtiğimiz yılın aynı dönemine göre %11,6 artışla 52,3 milyon olarak gerçekleştiği açıklandı.

#EMNIS – Mustafa Feridun Uzunyol'un kefili bulunduğu Neo Yapı'nın borcuna karşılık olarak uhdesinde bulunan şirket hisselerinden satış yapıldığı, bu kefalet borcu öncesinde de hisseler üzerinde rehin bulunduğunun açıklanması sonrası, her iki borcun tamamlanmasına yönelik 6 Ağustos’ta 324,74 TL ortalama fiyattan 88.400 hissenin daha satıldığı açıklandı.

#HKTM – Şirketin Aselsan ile daha önce prototip çalışmalarını tamamladığı bir denizcilik sisteminin yerlileştirilmesine yönelik 12,6 milyon euro değerinde sipariş bedeli üzerinden anlaşmaya vardığı açıklandı.

#INGRM – Şirketin veri tabanı ve bulut çözümleri sağlayıcısı Oracle ile distribütörlük görüşmelerine başladığı açıklandı.

#ISCTR – Yurt dışında 1.826 gün vadeli 20 milyon dolar tutarında borçlanma aracı ihraç edildi.

#ISCTR – Bankanın 2024 yıl sonu beklentileri kapsamında Net Faiz Marjı beklentileri (swap maliyetine göre düzeltilmiş) ~%4,0’den -%2,0’ye, Net Ücret ve Komisyon Geliri Artışı beklentisi >%100’den beklenenden güçlüye, Net Kredi Riski Maliyeti beklentisi ~150 baz puandan ~100 baz puana ve özkaynak karlılığı beklentisi >%35’den ~%30’a revize edildi.

#KAYSE – Şirketin Türk Patent ve Marka Kurumu nezdinde tescilini talep etmiş olduğu Forcipan ve Kayseri Şeker Pan Pudra Şeker
markalarının tescil edildiği açıklandı.

#KRSTL – Şirket kayıtlı sermaye tavanının 400 milyon TL’den 900 milyon TL’ye yükseltilmesinin tescil edildiği açıklandı.

#KTLEV – Şirketin %99,9 sermayedar olduğu bir Katılım Bankası kurulması için gerekli çalışmaların gerçekleştirilmesi için genel müdürlüğün yetkilendirilmesine karar verildiği açıklandı.

#LKMNH – 1 milyar TL’ye kadar kira sertifikası ihraç edilmesine karar verildiği açıklandı.

#MAKIM – Ankara Kahramankazan’da şube açılmasına (HAB Fabrika) karar verildiği açıklandı.

#PASEU – Azerbaycan merkezli Terminal Management şirketinin %50 hissesinin şirket tarafından satın alınmasının gerçekleştiği ve
tescil edildiği açıklandı.

#PSGYO – Şirketin Next Level İstanbul proje alanı bitişiğindeki Akademiler Sitesi Malikleri ile dönüşüm ve proje geliştirilmesi amacıyla görüşme ve çalışmaların devam ettiği, Kentsel Dönüşüm çerçevesinde Kat Karşılığı İnşaat Sözleşmesi hazırlanarak Site Maliklerine sunulduğu açıklandı.

#RYGYO – Erzurum Holiday Inn Otel projesine ilişkin Kültür ve Turizm Bakanlığı'ndan Turizm Yatırımı Belgesi alındığı açıklandı.

#TSKB – Bankanın ITFC’den doğu ve güneydoğu bölgelerinde gerçekleşen depremlerden etkilenen illerdeki ekonomik faaliyetlerin yeniden inşa edilmesi, güçlendirilmesi kapsamında özel sektör firmaların işletme sermayesi ihtiyaçlarının giderilmesinin finansmanı amacıyla, Hazine ve Maliye Bakanlığı geri ödeme garantisi ile temin edilen 50 milyon dolar tutarındaki finansman anlaşmasını
imzaladığı açıklandı.

#YAYLA – Halit Karagöz tarafından 128.650 adet payın Borsa’da işlem görebilmesi için MKK’ya kaydileştirme başvurusu yapıldı.

PAY ALIM / SATIM

#ADGYO – Şirket paylarının geri alınması kapsamında 126.722 adet pay 34,46 – 34,62 TL fiyat aralığından geri alındı.

#ONRYTBank of America Corporation tarafından 101,48 – 106,40 TL fiyat aralığından 1.723.946 adet alış ve 605.142 adet satış yapılırken, şirket sermayesindeki payı %6,01’e yükseldi.

#RUBNS – Şirket paylarının geri alınması kapsamında 10.000 adet pay 28,40 TL fiyattan geri alındı.

#RUBNS – Hedef Portföy tarafından 230.000 adet pay satılırken, şirket sermayesindeki payı %9,70’e geriledi.

#SISE – Şirket paylarının geri alınması kapsamında 2.000.000 adet pay 43,40 – 43,88 TL fiyat aralığından geri alındı.

#VANGD – Şükrü Karaca tarafından 652.760 adet pay satılırken, şirket sermayesindeki payı %8,77’ye geriledi.

#VERTU – Şirket paylarının geri alınması kapsamında 10.600 adet pay 41,80 – 42,30 TL fiyat aralığından geri alındı.

SERMAYE ARTIRIM


Editor : Şerif SENCER
SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
TEKNOLOJİ TÜMÜ
I. Dünya Savaşı Hiç Çıkmamış Olsaydı Ne Olurdu?
I. Dünya Savaşı Hiç Çıkmamış Olsaydı Ne Olurdu?

Dünya tarihini derinden etkileyen ve tarih sahnesini şekillendiren I. Dünya Savaşı hiç yaşanmamış olsaydı, şu an neyi konuşuyor olurduk?

ARŞİV ARAMA
PUAN DURUMU TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
Türkiye'de En Önemli Gündem Maddesi Sizce Hangisi?
NAMAZ VAKİTLERİ
Gazete Manşetleri
Yol Durumu