USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Politika

Güney Kafkasya Bölgesel İşbirliği Platformu'ndan Orta Doğu çağrısı

Güney Kafkasya Bölgesel İşbirliği Platformu Ortak Bildirisi'nde Orta Doğu'daki BM Şartı ve uluslararası insancıl hukuk ilkeleri ihlalleri şiddetle kınandı.

Güney Kafkasya Bölgesel İşbirliği Platformu'ndan Orta Doğu çağrısı
18-10-2024 22:32
Google News

Güney ÖZETİ| Kafkasya Bölgesel İşbirliği Platformu Ortak Bildirisi'nde Orta Doğu'da derhal ateşkesle tüm saldırılara son verilmesi ve insani yardım erişiminin sağlanması çağrısı yapıldı.

Güney Kafkasya Bölgesel İşbirliği Platformu Ortak Bildirisi'nde Orta Doğu'daki BM Şartı ve uluslararası insancıl hukuk ilkeleri ihlalleri şiddetle kınandı.

Dışişleri Bakanı Hakan Fidan'ın ev sahipliğinde İstanbul'da düzenlenen Güney Kafkasya Bölgesel İşbirliği Platformu üçüncü toplantısında, bölgede kalıcı barış ve istikrarın tesisi ile bölgesel kalkınma konuları ele alındı.

Dışişleri Bakanlığından, İstanbul'da düzenlenen 3+3 Güney Kafkasya Bölgesel İşbirliği Platformunun üçüncü toplantısına ilişkin açıklama yapıldı. Açıklamaya göre toplantıya, Azerbaycan Dışişleri Bakanı Ceyhun Bayramov, Ermenistan Dışişleri Bakanı Ararat Mirzoyan, İran Dışişleri Bakanı Abbas Erakçi ve Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov katıldı.

Bölgesel sahiplenme anlayışıyla, Güney Kafkasya'da karşılıklı yarar temelinde çok taraflı işbirliğinin geliştirilmesini amaçlayan bu platformun üçüncü toplantısında, Güney Kafkasya'da kalıcı barış ve istikrarın tesisine ve bölgesel kalkınmaya ilişkin konular ele alındı.

Somut projeler yoluyla bölgesel işbirliğinin derinleştirilmesi üzerinde fikir alışverişinde bulunulan toplantının sonunda ortak bildiri kabul edildi.

Ortak bildiride, bölgesel ekonomik işbirliğinin ülkeler arası güven tesisi ile refah ve istikrara olan katkıları vurgulanırken, ulaştırma, iletişim, ticaret, enerji, yatırım ve bağlantısallık alanlarındaki işbirliği fırsatlarını değerlendirme konusunda mutabık kalındığı belirtildi.

Bildiride ayrıca, bölgede barışın ve istikrarın diyalog yoluyla sağlanmasının önemi vurgulandı.

Konuk bakanlar, toplantının ardından Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından kabul edildi.

Açıklamada, Türkiye'nin Güney Kafkasya'da kalıcı barışın sağlanması ve işbirliğinin güçlendirilmesi amacıyla bölge ülkeleriyle çalışmaya devam edeceği belirtildi.


Editor : Şerif SENCER
SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
TEKNOLOJİ TÜMÜ
Elon Musk'a Kızan Twitter Kullanıcıları BlueSky'a Geçiyor
Elon Musk'a Kızan Twitter Kullanıcıları BlueSky'a Geçiyor

X'in engelleme konusunda değişiklik yapması ve üçüncü parti firmalara X gönderileri üzerinden yapay zekâ eğitme hizmetini açması tepki çekiyor.

ARŞİV ARAMA
PUAN DURUMU TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
Türkiye'de En Önemli Gündem Maddesi Sizce Hangisi?
NAMAZ VAKİTLERİ
Gazete Manşetleri
Yol Durumu