USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Gündem

Güneşin manyetik alanının doğru ölçümü konusunda ilerleme kaydedildi

Çin, orta kızılötesi dalga boyunda çalışan ilk astronomik teleskop olan Güneş Manyetik Alanının Doğru Ölçümü (AIMS) için kızılötesi sistemde, dünya genelinde atılım yaptı.

Güneşin manyetik alanının doğru ölçümü konusunda ilerleme kaydedildi
18-04-2023 07:44
Google News

Teleskobun ÖZETİ| 8-10 mikrometre uzunluğundaki Görüntüleme Terminal Sistemi, Çin'in dünya standartlarında bir astronomi gözlem alanı inşa ettiği Lenghu'ya ulaştı. Görüntüleme Terminal Sisteminin kenetlenme ve hata giderme çalışmaları başlamasıyla, gözlem testleri yakın gelecekte yapılabilecek.

'GÜNEŞ'İN YOĞUN PATLAMALARINI TAHMİN ETMEK'

Çin'in kuzeybatısındaki Qinghai eyaletinde bulunan Lenghu'da, toplamda 9 optik astronomik teleskop projesi hayata geçirildi.

Ulusal Astronomi Gözlemevleri, Huairou Güneş Gözlem İstasyonu Baş Mühendisi Wang Dongguang konu hakkında şunları söyledi:

"Güneş'in dinamik faaliyetlerinin çoğundan, Güneş'in manyetik alanı sorumludur. Projeyle, Güneş, orta kızılötesi dalga boyunda gözlemlenerek, güneş manyetik alanı daha doğru şekilde ölçülebiliyor. Bu şekilde, Güneş'in yoğun patlamalarını tahmin edecek daha güvenilir bir yöntem sağlanmış oluyor."


Editor : Şerif SENCER
SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
TEKNOLOJİ TÜMÜ
AirPods'a USB-C Giriş Getiren Kılıf
AirPods'a USB-C Giriş Getiren Kılıf

Eski Apple kılıflarını USB-C girişli hâle getiren yeni bir kılıf tanıtıldı.

ARŞİV ARAMA
PUAN DURUMU TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
Türkiye'de En Önemli Gündem Maddesi Sizce Hangisi?
NAMAZ VAKİTLERİ
Gazete Manşetleri
Yol Durumu