USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Teknoloji

Güneş’e En Yakın Yıldızın Etrafında Yeni Bir Gezegen Bulundu

Astronomlar, Güneş’e en yakın yıldız olan Barnard’ın etrafında yeni bir egzoplanet keşfetti ve daha fazla gezegen olabileceğini düşündürüyor.

Güneş’e En Yakın Yıldızın Etrafında Yeni Bir Gezegen Bulundu
01-10-2024 21:07
Google News

Astronomlar, ÖZETİ| Güneş’e en yakın bağımsız yıldız olan Barnard’ın yıldızının etrafında bir egzoplanet (ötegezegen) keşfetti. Bu buluşla bilikte yıldızın çevresinde daha fazla gezegen olabileceğine dair umutlar arttı.

Barnard’ın yıldızı, Dünya’dan yaklaşık altı ışık yılı uzakta bulunan bir kırmızı cüce yıldızıdır. Avrupa Güney Gözlemevi’nin Büyük Teleskobu ile yapılan beş yıllık gözlemler sonucunda, bu yıldızın etrafında “Barnard badı verilen bir gezegen bulundu. 

Yeni gezegen adayları keşfedildi

yeni gezegen keşfi

Barnard b, ana yıldızına Merkür’ün Güneş’e olan mesafesinin yaklaşık yirmi katı kadar yakın bir yörüngede dönüyor. Yıldızın etrafında yalnızca üç günün biraz üzerinde bir sürede döndüğü için yüzey sıcaklığının yaklaşık 125°C olduğu belirlendi.

Araştırmacılar aynı zamanda Barnard’ın yıldızının etrafında en az üç potansiyel egzoplanet adayı daha tespit etti. Ancak bu adayların gerçekten gezegen olup olmadığını öğrenmek için daha fazla gözlem yapılması gerekiyor.


Editor : Şerif SENCER
SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
TEKNOLOJİ TÜMÜ
Tesla, İstanbul'da yeni Pop-up mağazasını açtı!
Tesla, İstanbul'da yeni Pop-up mağazasını açtı!

Tesla, Türkiye'de yatırımlarını genişletmeye devam ediyor. İşte Vadi İstanbul'da açılan Tesla Pop-Up Mağazası ve ilk görüntüler.

ARŞİV ARAMA
PUAN DURUMU TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
Türkiye'de En Önemli Gündem Maddesi Sizce Hangisi?
NAMAZ VAKİTLERİ
Gazete Manşetleri
Yol Durumu