USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Ekonomi

Gübre Fabrikaları’ndan pis koku geliyor

Olağanüstü Genel Kurul davetinde yer alan ve toplantıda görüşülecek olan ‘İran’daki fabrikanın satış kararı’nın arkasında ne var? Hangi borsacı etkili oldu? İşte kulislerdeki bomba...

Gübre Fabrikaları’ndan pis koku geliyor
17-10-2024 13:28
Google News

Borsanın ÖZETİ| güçlü şirketlerinden Gübre Fabrikaları, 24 saatte alınan genel kurul kararlarıyla gündeme oturdu. 25 Kasım’da planlanan toplantıya yönelik arka arkaya KAP’a yollanan duyurulardaki önemli fark, “İran’daki fabrikanın satışına yönelik” karar, dikkatlerden kaçmadı.

İsrail’in Gazze’yle başlattığı, suikastlerle sürdürdüğü, Lübnan’ı bombalamasıyla iyice tırmanan Orta Doğu’daki geriliminde, Tahran’ın füzelerinin Tel Aviv’le bir savaşa dönüşme ihtimalinin sarsıntılarını da yaşayan ve iniş trendinden çıkamayan Borsa İstanbul’da, Gübre Fabrikaları hisseleri nasıl etkilendi?

Borsacı Oğuzhan Şahinkaya’nın isminin, hisselerinden büyük servet yaptığı söylenen Gübre Fabrikaları’ndaki genel kurul kararıyla bağlantısı ne? Niye dile getirildi?

“Gübre Fabrikaların’dan pis kokular geliyor” yorumlarına yol açan iki farklı açıklamanın sırrı ne?

Sabah ‘pay geri alımını’n konuşulacağı açıklanan Genel Kurul duyurusunda, ne oldu da akşam, ‘düzeltme’ metni geçilerek, İran’daki fabrikanın satışının görüşülmesine başlanması için Yönetim Kuruluna yetki verilmesi maddesi eklendi?

İLK GENEL KURUL TOPLANTISI AÇIKLAMASI (SAAT 08.40)

1 - Açılış ve Toplantı Başkanlığı'nın oluşturulması

2 - Sermaye Piyasası Kurulu'nun II-22.1 Nolu Geri Alınan Paylar Tebliği kapsamında; olağanüstü genel kurul tarihine kadar hazırlanacak "Pay Geri Alım Programı"nın genel kurulun onayına sunulması ve "Pay Geri Alım Programı" kapsamında yönetim kuruluna yetki verilmesi

Ek açıkmalalar

Şirketimizin olağanüstü genel kurul toplantısı 25 Kasım 2024 Pazartesi günü saat 10.00'da "İstanbul, Kadıköy, Bora Sokak, Nida Kule Göztepe İş Merkezi, No: 1 K: B1" adresindeki toplantı salonunda gerçekleştirecek ve yukarıda yer alan gündem maddeleri pay sahiplerimizce görüşülerek karara bağlanacaktır.

İKİNCİ GENEL KURUL TOPLANTISI AÇIKLAMASI (SAAT 19.06)

Düzeltme nedeni
Yönetim Kurulumuzun 16.10.2024 tarihli kararı doğrultusunda 25 Kasım 2024 tarihinde gerçekleştirilecek Olağanüstü Genel Kurul toplantısının gündem maddelerine, "Bağlı ortaklığımız Razi Petrochemical Co. firmasının satışına ilişkin gerekli görüşmelerin yürütülmesi başta olmak üzere, tüm iş ve işlemlerin yerine getirilmesi maksadıyla yönetim kuruluna yetki verilmesi" maddesinin eklenmesine karar verilmiştir. Bu karar doğrultusunda Olağanüstü Genel Kurul toplantısı gündem maddeleri ve duyuru ekinde yer alan genel kurul ilan metni ve bilgilendirme dokümanları revize edilmiştir.

OLAĞANÜSTÜ TOPLANTIYA YENİ MADDE EKLENDİ

Kulislerde, Gübre Fabrikaları’nın İran’daki baglı ortaklığı Razi Petrochemical Co’nun satışına yönelik adımların atılmasının başlanacağının duyurulduğu, bu konuda yetkinin Yönetim Kuruluna verilmesinin önerildiği karar değişikliğinin, İsrail’in İran’ı vurması, krizin savaş boyutuna taşınma ihtimalinin yakın olmasına bağlanırken, bu ani yeni kararda, uzun yıllar Gübre Fakrikaları hisselerinde işlem yapan Oğuzhan Şahinkaya’nın etkili olduğu da konuşuluyor.

Yılın başında şirketteki payı 6.77 olan Şahinkaya, “Hisse saçma sapan bir fiyata geldi. Satmayacağım, 5 yıldır bekliyorum, 5 sene daha beklerim” dedikten iki hafta sonra hisselerini azaltmış, payı bir anda yüzde 4.91 seviyesine gerilemişti. 9 ay önce Gübretaş hisselerinde yaptığı satışla sert düşüşe neden olduğu konuşulan Borsacı Şahihkaya'nın adı, şimdi de, hızla alınan İran’daki tesislerin satılmasına yönelik ek kararla yeniden ortaya çıktı. Gübre Fabrikaları hisselerinde yaptığı işlemlerle 2 milyarı aşan bir kazanca sahip oldugu söylenen Şahinkaya’nın, ek maddeyle duyurulan satış kararının alınmasında etkili olduğu öne sürüldü. Kulislere sızan bilgilere göre, 'satış'a etki ettiği iddia edilen Şahinkaya’nın, gelişmelerin odağındaki Gübretaş’tan önemli bir gelir yakaladığı iddia ediliyor.

"TÜYO DEĞİL MATEMATİKLE KAZANDIM"

2023'ün sonlarında Borsa Gündem'de yer alan Gübretaş hisselerinde Oğuzhan Şahinkaya çöküşü" başlıkla haberde, "Gübretaş (Gübre Fabrikaları Türk A.Ş.) hisseleri 18 Aralık’tan bu yana taban taban düşüyor. Hisseler kısı sürede 400 lira sınırından 190 lira seviyesine kadar düşüş kaydetti. Oğuzhan Şahinkaya isimli oyuncunun hissede yüksek miktarda krediyle yakalandığı iddialarının kulislere sızmasıyla büyük çöküşün başladığı belirtiliyor." deniliyordu. Şahinkaya "Tüyo değil matematikle kazandım" sözleriyle de tanınıyor.


Editor : Şerif SENCER
SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
TEKNOLOJİ TÜMÜ
Canon 'Görülmeyen Dünya' sergisinin kapılarını açtı!
Canon 'Görülmeyen Dünya' sergisinin kapılarını açtı!

Canon, sanatın dönüştürücü gücünden ilham alarak hayata geçirdiği “Görülmeyen Dünya” sergisinin kapılarını ziyaretçilere Açtı.

ARŞİV ARAMA
PUAN DURUMU TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
Türkiye'de En Önemli Gündem Maddesi Sizce Hangisi?
NAMAZ VAKİTLERİ
Gazete Manşetleri
Yol Durumu