USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Teknoloji

Google'ın Sahte Sitelerde Reklam Gösterdiği Tespit Edildi! - Webtekno

Google'ın yapay zekâ araçlarıyla oluşturulan spam sitelerde dev şirketlere ait reklamlar gösterdiği tespit edildi. Google, bu konuda sıkı politikalar uyguladığını söylüyor olsa da yaptığımız kontrollerde, bilindik şirketlerin reklamlarını görmeye devam ediyoruz. Bu durum, in

Google'ın Sahte Sitelerde Reklam Gösterdiği Tespit Edildi! - Webtekno
27-06-2023 21:18
Google News

Yapay ÖZETİ| zekâ, özellikle de ChatGPT gibi araçlar sayesinde hayatımızın her alanına entegre oldu. Bugün bir satır kod yazmasını bilmeyen bir birey bile, ChatGPT gibi araçlar aracılığıyla internet siteleri veya mobil uygulamalar oluşturabiliyor. Bu da internet ortamında gereksiz, düşük kaliteli, sahte ve kopya sitelerin çoğalmasına neden oldu. Yapılan bir araştırma ise dünya çapında varlık gösteren dev şirketlerin, boş yere bu sahte sitelere reklam verdiklerini gözler önüne seriyor. Hem de Google aracılığı ile...

İnternet sitelerinin güvenilirliklerini ve bu sitelerdeki yanlış bilgileri analiz eden NewsGuard tarafından yapılan bir araştırma, yapay zekâ teknolojilerinin dev şirketlerin boş yere reklam bütçesi harcamasına neden olduğunu ortaya koydu. Bu şirketler arasında, şu an için tespit edilebildiği kadarı ile Subaru, Citigroup ve GNC gibi devler bulunuyordu. NewsGuard'a göre bunlar her geçen gün biraz daha yayılacak.

Yapay zekâ ile oluşturulan bazı siteler ifşa edildi

Yapay zeka

NewsGuard'ın hazırladığı rapora göre yapay zekâ ile oluşturulmuş sitelerden bir tanesi alaskacommons.com. Site, daha girdiğiniz anda bir gariplik olduğunu hissettiriyor çünkü çok yavaş çalışıyor. Sayfadaki içerikleri gezdiğiniz zamansa kimi zaman birebir kopya, kimi zaman yapay zekâ araçları tarafından derlenmiş içeriklerle dolu olduğunu görüyorsunuz. İşte NewsGuard, bunun gibi sayısız site bulunduğunu ve bunların büyük şirketlere ait reklamlar gösterdiklerini belirtiyor.


Editor : Şerif SENCER
SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
TEKNOLOJİ TÜMÜ
Razer, Titreşimli Oyuncu Ekipmanları İçin Haptiklere Yöneldi
Razer, Titreşimli Oyuncu Ekipmanları İçin Haptiklere Yöneldi

Razer, oyuncu koltuklarına takılarak kullanılabilecek titreşimli minder Frejya'yı ve Kraken V4 Pro kulaklığı piyasaya sürdü.

ARŞİV ARAMA
PUAN DURUMU TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
Türkiye'de En Önemli Gündem Maddesi Sizce Hangisi?
NAMAZ VAKİTLERİ
Gazete Manşetleri
Yol Durumu