USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Teknoloji

Google'dan Yapay Zeka Destekli Siber Güvenlik Platformu

Yapay zekâ araçları konusunda geç kalmakla eleştirilen Google, siber güvenlikte çığır açacak yapay zeka destekli platformunu duyurdu.

Google'dan Yapay Zeka Destekli Siber Güvenlik Platformu
25-04-2023 14:23
Google News

ChatGPT ÖZETİ| ve Midjourney gibi üretken yapay zekâlar artık günlük hayatımıza giriş yaptı. Herkesin kullanımına açılan ve dünyada yeni bir dönüşüm başlatan teknolojiler, sektörleri de canlandırdı, yeni dallar oluşturmaya başladı.

Bu dallardan birisi de siber güvenlik alanında ortaya çıktı. Teknoloji dünyasının dev ismi Google, 2023 RSA Konferansı’nda yapay zekâ destekli siber güvenlik platformunu duyurdu. “Google Cloud Security AI Workbench” isimli platform, sektörde bir ilk oldu.

Google’ın yapay zekâ destekli platformu neler sunuyor?

google

Google, platformunu yukarıdaki görsel ile kolay bir şekilde anlattı. Platform, bugüne kadar yayınlanan ve varlığı bilinen tüm kötü veya iyi amaçlı kaynaklarla eğitiliyor, bu veriler ışığında güvenlik için tavsiyeler ve uygulamalar sunuluyor.

AI Workbench, siber güvenliğin üç büyük zorluğu olan yüksek tehdit, kullanımı zor araçlar ve yetenek açığına çare olmayı hedefleyecek. Tüm veriler, Google’ın bu platforma özel eğittiği Sec-PaLM dil modeli aracılığıyla kullanıcılara sunulacak. 

Kötü amaçlı yazılımlar hakkında önceden bilgi edinilebilecek: