USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Teknoloji

Google, Yapay Zekâ Araçlarını Kullananları Koruyacak - Webtekno

Google, yapay zekâ araçlarını kullanan müşterilerini, olası telif hakkı davalarından koruyacağını açıkladı. Şirket, olası bir dava durumunda doğrudan müdahil olacak.

Google, Yapay Zekâ Araçlarını Kullananları Koruyacak - Webtekno
13-10-2023 21:53
Google News

Yapay ÖZETİ| zekâ destekli teknolojiler, her geçen gün biraz daha yayılıyor. Artık metin ve görsel oluşturmaktan tutun da ses oluşturmaya kadar hemen her alanda yapay zekâ etkisini görüyoruz. Tabii bu durum, en çok da telif hakkı ile ilgili sorunları ortaya çıkarıyor. Hatta Webtekno ekibi olarak, yapay zekâ odaklı şirketlere yönelik davalardan sık sık bahsediyoruz.

Şimdiyse bu meseleyle ilgili yeni bir gelişme yaşandı. ABD merkezli teknoloji devi Google, yapay zekâ araçlarını kullanan müşterilerinin haklarını korumaya karar verdiğini açıkladı. Olur da bir kişi, Google'a ait yapay zekâ araçlarından birini kullandığı için telif hakkı davası ile karşı karşıya gelirse Google, tüm süreci yönetecek. Bu büyük sorumluluk, Google'ın kendinden ne kadar emin olduğunu gözler önüne seriyor.

Peki Google, hangi yapay zekâ araçlarını bu kapsama aldı?

Google yapay zeka davalarında sorumluluk aldı

Google, resmî blog sayfasında yaptığı bir açıklamada, şu an için 7 yapay zekâ aracının hukuksal açıdan koruma altına alındığını söyledi. Bu yapay zekâ araçları şunlardı:

Duet AI (Workspace için)Duet AI (Google Cloud için)Vertex AI SearchVertex AI ConversationVertex AI Text APICodey APIVertex AI (görsel ve alt yazı oluşturma)


Editor : Şerif SENCER
SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
TEKNOLOJİ TÜMÜ
OpenAI Yeni
OpenAI Yeni "Canvas" Arayüzünü Kodlama Projeleri İçin Tanıttı

OpenAI, kullanıcıların kodlama projelerinde daha verimli çalışmasını sağlamak için yeni "Canvas" arayüzünü duyurdu.

ARŞİV ARAMA
PUAN DURUMU TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
Türkiye'de En Önemli Gündem Maddesi Sizce Hangisi?
NAMAZ VAKİTLERİ
Gazete Manşetleri
Yol Durumu