USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Teknoloji

Google Fotoğraflar Bilgisayardaki Görselleri de Yedekleyecek

Google Fotoğraflar, bilgisayarınızdaki görselleri de yedeklemenizi sağlayacak yeni bir özellikle geliyor.

Google Fotoğraflar Bilgisayardaki Görselleri de Yedekleyecek
18-10-2024 22:03
Google News

Günümüzde ÖZETİ| insanlar sürekli olarak fotoğraf çekiyor ve bu fotoğrafları yedeklemek ya da farklı medyalarda paylaşmak için de alternatif yöntemler kullanıyorlar. Google Fotoğraflar da yeni özelliği sayesinde ilginç ve kullanışlı olabilecek bir yedekleme yöntemi sunacak. 

Google Fotoğraflar, web üzerinden açıldığında "bilgisayarınızdan otomatik olarak" bir klasör yükleyebilen yeni bir yedekleme sistemini kullanıma açmaya hazırlanıyor. Bu yöntemle birlikte photos.google.com, seçtiğiniz klasördeki yeni görselleri ve videoları yüklemek için klasörleri düzenli olarak gözden geçirecek. Bu özelliği ile Google Drive'ı andıran özellik, yakın zamanda kullanımda olacak. 

Yedekleriniz sürekli güncel kalacak

google foto

Yeni özelliği kullanmak için yapılması gerekenler de açıklandı. Özellik Google tarafından açıldıktan sonra yapılması gerekenler şu şekilde:

Uygulama çubuğunda "Yükle" düğmesine tıklayın"Klasörleri yedekle" seçeneğini seçinBir klasör seçmek için bilgisayarınıza göz atınSeçilen klasörlerinizi yedeklemek için Google Fotoğraflar'a izin verin.

Daha sonra bu menüyü tekrar açarak kullanıcılar seçilen dosyaları görüntüleyebilecek, yeni dosyalar ekleyebilecek veya mevcut dosyaları kaldırabilecekler. Tüm bu işlemler "klasör yedekleme" penceresi üzerinden gerçekleştirilebilecek. 

Google Fotoğraflar'ın yeni yedekleme özelliğini Chrome'un masaüstü tarayıcısında ve Chromebook'larda görmek mümkün. Bu özelliği kullanırken zaman zaman photos.google.com adresini ziyaret etmek gerekecek ancak hiçbir şey indirmeye gerek kalmaması sayesinde bu web çözümü çok işe yarayabilecek gibi görünüyor. 


Editor : Şerif SENCER
SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
TEKNOLOJİ TÜMÜ
Elon Musk'a Kızan Twitter Kullanıcıları BlueSky'a Geçiyor
Elon Musk'a Kızan Twitter Kullanıcıları BlueSky'a Geçiyor

X'in engelleme konusunda değişiklik yapması ve üçüncü parti firmalara X gönderileri üzerinden yapay zekâ eğitme hizmetini açması tepki çekiyor.

ARŞİV ARAMA
PUAN DURUMU TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
Türkiye'de En Önemli Gündem Maddesi Sizce Hangisi?
NAMAZ VAKİTLERİ
Gazete Manşetleri
Yol Durumu