USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Teknoloji

Google Chrome Eklenti Tavsiyeleri

Günümüzde en fazla kullanılan web tarayıcısı olan Google Chrome için eklentiler olmazsa olmaz konumundadır. Chrome Web Mağazası içerisinde bulunan binlerce eklentiden bazıları gereksiz, bazılarıysa "keşke daha önceden kullansaydım" dedirten türden.

Google Chrome Eklenti Tavsiyeleri
12-08-2024 10:33
Google News

Google ÖZETİ| Chrome’un bu denli tercih edilmesinin en büyük sebebi, diğer tarayıcılara kıyasla daha hızlı ve dilediğimiz gibi özelleştirilebilir olmasıdır. Chrome Web Mağazası içerisinde bulunan binlerce eklentiden hangilerinin işinize yarayacağını bulmak sizi birazcık yorabilir.

Sizi bu zahmetten kurtarmak adına; öğrencisinden tasarımcısına, tasarımcısından gündelik kullanıcıya kadar, her insanın işine yarayabileceğini düşündüğümüz birbirinden faydalı 15 harika Google Chrome eklentisini derledik.

Google Chrome eklenti tavsiyeleri:Google Chrome’a nasıl eklenti kurulur?Hover Zoom+Print Friendly & PDFSession BuddyOneNote Web ClipperUnshorten.linkColorblindDictionarist - SözlükWeb of TrustAwesome ScreenshotWhatFontCustom Cursor for ChromeDark ReaderVolume MasterShazamGoogle ÇeviriGrammarly: Grammar CheckerRight Click Search IMDbPicture-in-PictureTab ResizeCrxMouse ChromeOneTabWhatFontColorzillaTinEyeDark ReaderTodoistExtension ManagerGoogle Chrome’da nasıl eklenti kaldırılır?Google Chrome’a nasıl eklenti kurulur?Chrome Web Mağazası'na gidin,Chrome kurmak istediğiniz bir eklenti seçin,Eklentinin sayfasına gidin,Chrome'a ekle butonuna tıklayın.

Google Chrome, şu anda dünyanın en çok kullanılan web tarayıcısı konumunda. Hızlı ve iyi tasarlanmış temel özelliklerle dolu ancak Google Chrome’un asıl gücü, onu özelleştirmenize ve yeni işlevler katmanıza yarayan eklenti kütüphanesi. Hatta Chrome Web Mağazası'nda o kadar çok fazla eklenti bulunuyor ki hangisinin işinize yarayıp yaramayacağını belirlemekte zorlanabilirsiniz.

Biz de sizi zahmetten kurtarıp işinize fazlasıyla yarayabilecek ve bizce  en iyi Google Chrome eklentilerini bir araya getirdik. Oluşturduğumuz listedeki eklentiler, yazı işleri ile uğraşanlar, öğrenciler, internette sık sık takılanlar veya gündelik kullanıcılar için oldukça kullanışlı özellikler sunuyor ve hepsini kullanması da bir hayli basit.

google chrome eklentileri

Google Chrome’a nasıl eklenti kurulur?Chrome Web Mağazası'na gidin,Chrome kurmak istediğiniz bir eklenti seçin,Eklentinin sayfasına gidin,Chrome'a ekle butonuna tıklayın.Resimlerin üzerine gelerek tam boyutlu görmeninizi sağlayan Hover Zoom+:

en iyi chrome eklentileri

Hover Zoom+ özellikle editörler için oldukça kullanışlı olan bir eklenti. Hover Zoom+ eklentisi sayesinde bir resmin üzerine fare imlecini getirdiğinizde resmin orijinal boyutunu herhangi bir yeni pencere açmadan görebiliyorsunuz. Üstelik resmin üzerine fare imlecini getirip büyüttüğünüzde, klavyenizde ‘S’ tuşuna basarak resmi direkt olarak indirebiliyorsunuz.

Bir internet sayfasının en sade halini PDF olarak kaydedip çıktı almak için Print Friendly & PDF:

chrome yazdırma eklentisi

Print Friendly & PDF Chrome eklentisi, tam öğrenci dostu bir eklenti. Bu eklenti sayesinde bir internet sayfasını yazdırmak istediğinizde sitedeki resimler, reklamlar, linkler ve bütün gereksiz unsurları kaldırarak karşınıza salt metni çıkartıyor ve üzerinde düzenlemeler yapmanıza izin veriyor. Bu eklenti ödev yaparken çok işinize yarayabilir.

Sekmeleri klasörler altında toplamak için Session Buddy: