USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Teknoloji

Google, Çalışanlarının Bard'ı Kullanmasını İstemiyor - Webtekno

Google'ın çalışanlarına ChatGPT ve kendi modeli Bard da dahil sohbet botlarını kullanmama tavsiyesinde bulunduğu ortaya çıktı. Şirketin bunu istememesindeki sebep ise bilgi sızıntısı ihtimali.

Google, Çalışanlarının Bard'ı Kullanmasını İstemiyor - Webtekno
15-06-2023 22:27
Google News

Üretken ÖZETİ| yapay zekâ yarışında önde gelen şirketlerden biri olmayı amaçlayan Google, birkaç ay önce ChatGPT rakibi sohbet botu Bard’ı tanıtmıştı. Zamanla gelişen bu yapay zekâ aracı, istediğiniz her soruya yanıt verebiliyordu. Şirket, yakın zamanda gerçekleştirilen I/O etkinliğinde Bard’a gelecek tüm özellikleri de açıklamıştı.

Şimdi ise Reuters tarafından paylaşılan bir rapor, Google’ın çatı şirketi Alphabet’in çalışanları için bir politikası olduğunu ortaya çıkardı. Buna göre teknoloji devi, çalışanlarının piyasadaki sohbet botlarına karşı dikkatli olmasını istiyor. Buna kendi sohbet botu Bard da dahil.

Google, sızıntı ihtimali nedeniyle hassas bilgilerin sohbet botlarıyla paylaşılmasını istemiyor

Konuya ilişkin kaynaklara dayandırılan habere göre Alphabet, çalışanlarının OpenAI’ın ChatGPT’si veya kendi sohbet botu Bard gibi modellerle gizli bilgi paylaşılmamasını tavsiye ediyor. Bunun nedeni ise sızıntı riski.

Şirket, çalışanlarının hassas bilgiler girmesini istemiyor; çünkü kullanıcıların bu bilgileri görüntüleme ihtimali bulunuyor. Öte yandan sohbet botları, girdileri kendilerini eğitmek için de kullanabiliyor. Bu da ayrı bir risk oluşturuyor Google’dan konuya ilişkin herhangi bir resmi açıklamada bulunmadı.


Editor : Şerif SENCER
SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
TEKNOLOJİ TÜMÜ
AirPods'a USB-C Giriş Getiren Kılıf
AirPods'a USB-C Giriş Getiren Kılıf

Eski Apple kılıflarını USB-C girişli hâle getiren yeni bir kılıf tanıtıldı.

ARŞİV ARAMA
PUAN DURUMU TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
Türkiye'de En Önemli Gündem Maddesi Sizce Hangisi?
NAMAZ VAKİTLERİ
Gazete Manşetleri
Yol Durumu