USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Teknoloji

Google Ask Photos Kullanıcılara Açıldı

Google, daha önce bekleme listesine kayıt olmuş kullanıcılar için Ask Photos özelliğini kullanıma açtı.

Google Ask Photos Kullanıcılara Açıldı
06-10-2024 23:08
Google News

Google ÖZETİ| son dönemde uygulamalarını daha kullanıcı dostu hâle getirmek için çalışmalarına devam ediyor. Bunun için de yapay zekâdan destek aldığı özellikleri peş peşe tanıtıyor. Bu özelliklerden biri olan Ask Photo, bekleme listesinde yer alan kullanıcılara açıldı.

Bu özellik, kullanıcıların aradıkları fotoğrafları daha kolay bir şekilde bulmak için doğal dili kullanabilmelerini sağlıyor. Örneğin "Haziran'da Kumburgaz'daki yazlığa gittiğimiz fotoğraflar" dediğinizde Google Fotoğraflar bizim için ilgili fotoğrafları bulabiliyor. Bu özellikten zaman zaman bahsedilse de kullanıcılara açılması yeni gerçekleşti.

Sadece Google cihazlarla sınırlı değil

google ask photos

Yeni özelliğin en çok dikkat çeken yanı ise kullanımının sadece Google cihazlarla kısıtlı olmaması oldu. Google Fotoğraflar platformunu Android ya da iOS cihazlarda kullananlar da bu özelliğe erişebilecekler. Bekleme listesinde yer alan kullanıcılar artık uygulamada arama çubuğunun yer aldığı yerde yeni bir sekme bulacaklar. Bu sekme aracılığıyla da Ask Photos özelliğini kullanabilecekler. 

Google, fotoğraflardaki kişileri tanıyorsa kullanıcı ile olan ilişkilerini de tanımalarını isteyecek. Aynı şey evcil hayvanlar için de geçerli olacak. Bununla birlikte kullanıcılar, kullanım koşulları hakkında da bilgilendirilecek. Firmadan yapılan açıklamada bu verilerin insanlar tarafından incelenmeyeceğini ve reklam için kullanılmayacağını da belirtti. 

Özellik şu an için yalnızca ABD'deki kullanıcılara açılmış durumda ancak gelecekte küresel olarak da kullanılabilecek. 


Editor : Şerif SENCER
SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
TEKNOLOJİ TÜMÜ
NIST'ten Yeni Şifreler İçin Yeni Yönerge
NIST'ten Yeni Şifreler İçin Yeni Yönerge

ABD Ulusal Standartlar ve Teknoloji Enstitüsü (NIST) tarafından açıklanan yeni şifre yönergeleri yayımlandı.

ARŞİV ARAMA
PUAN DURUMU TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
Türkiye'de En Önemli Gündem Maddesi Sizce Hangisi?
NAMAZ VAKİTLERİ
Gazete Manşetleri
Yol Durumu