USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Teknoloji

Google, Android kullanıcılarını hatırladı! Beklenen güncelleme yolda

Android için Google Chrome uygulaması için alt araç çubuğu ortaya çıktı. Bir Google çalışanının yazdığı kodlar gözler önüne serildi.

Google, Android kullanıcılarını hatırladı! Beklenen güncelleme yolda
05-09-2024 13:22
Google News

Yapay ÖZETİ| zeka alanında önemli ilerlemeler kaydeden Google, diğer yandan mobil uygulamalarının geliştirme sürecini de devam ettiriyor. Öyle ki şirket, bir dizi yenilik üzerinde çalışıyor. Son gelen bilgilere göre Android için Google Chrome uygulamasındaki araç çubuğu, alta taşınıyor. İşte değişikliğin detayları…

Android için Google Chrome'da araç çubuğu alta taşınıyor

Son yıllarda YouTube, Instagram, WhatsApp ve Netflix gibi popüler uygulamalarda kullanıcıların en sık kullandığı butonlar ekranın alt kısmına taşındı. Bu sayede şirketler, uygulamaların kullanımını daha pratik ve erişilebilir hale getirdi. Gelen bilgilere göre Google da benzer bir adımı Android için atmaya hazırlanıyor.

Android için Google Chrome'da araçlar çubuğu alta taşınıyor

Android için Chrome uygulamasında alt araç çubuğunun test edildiği ortaya çıktı. Gang Wu adında bir Google çalışanı tarafından yazılan kodlar, gözler önüne serildi. Buna göre adres çubuğu, sekmeler ve gezinme düğmesi gibi bazı ögelerin yeri değişecek.

Google Pixel 9a, Tensor G4 işlemci ile gelecek fakat farklı olacak!

Google Pixel 9a, Tensor G4 işlemci ile gelecek fakat farklı olacak!

Google, Ağustos ayında duyurduğu Pixel 9 serisi ile birlikte büyük bir yankı uyandırdı. Şimdi de Google Pixel 9a işlemci detayları belli oldu.

Bu güncellemenin herkese ne zaman sunulacağı şimdilik belirsiz. Bu noktada tahminler, önümüzdeki haftaları gösteriyor. Yani şimdilik beklemekten başka yapacak bir şey yok. Aslına bakacak olursak Google, Android tarafında bu yenilik için biraz geçmiş kalmış gibi görünüyor. Zira Vivaldi ve Opera gibi rakipler, adres ve sekme çubuğunu alt kısma taşıma imkanı sunuyor. Bundan da öte Chrome'un iOS uygulamasında bu seçenek zaten var.

Peki siz bu konu hakkında neler düşünüyorsunuz? Görüşlerinizi aşağıdaki Yorumlar kısmından bizimle paylaşabilirsiniz.

Androidchromegüncellemegooglegoogle chrome
Editor : Şerif SENCER
SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
TEKNOLOJİ TÜMÜ
I. Dünya Savaşı Hiç Çıkmamış Olsaydı Ne Olurdu?
I. Dünya Savaşı Hiç Çıkmamış Olsaydı Ne Olurdu?

Dünya tarihini derinden etkileyen ve tarih sahnesini şekillendiren I. Dünya Savaşı hiç yaşanmamış olsaydı, şu an neyi konuşuyor olurduk?

ARŞİV ARAMA
PUAN DURUMU TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
Türkiye'de En Önemli Gündem Maddesi Sizce Hangisi?
NAMAZ VAKİTLERİ
Gazete Manşetleri
Yol Durumu