USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Teknoloji

Google, Android kullanıcılarını bu tehdite karşı uyardı!

Google, Android işletim sisteminde oldukça kritik bir açık keşfettiklerini açıkladı. İşte ünlü şirketin açıkla ilgili yaptığı açıklamalar...

Google, Android kullanıcılarını bu tehdite karşı uyardı!
06-08-2024 10:07
Google News

Google, ÖZETİ| yaptığı açıklamayla Android işletim sisteminde oldukça kritik bir güvenlik açığı keşfettiklerini ve hemen bu açık üzerinde çalışılmaya başlandığını belirtti. CVE-2024-36971 koduyla isimlendirilen bu açık sayesinde siber saldırganlar uzaktan cihazınıza erişebiliyor.

Google, Android cihazları etkileyen hata üzerinde çalışıyor

Ağustos 2024 Android güvenlik bülteninde Google, “CVE-2024-36971 açığının sınırlı ve hedefli saldırılarda kullanıldığına dair işaretler keşfettiklerini açıkladı. Buna karşın Google, alışık olduğumuz gibi saldırılara dair detay vermekten ve hangi hacker grubunun veya kişilerin saldırıda bulunduğunu söylemekten kaçındı.

google-android-studio-guvenlik-bilgi-tabani

Google'ın Tehdit Analiz Grubu'ndan (TAG) Clement Lecigne tarafından eşfedilen bu açık, icari casus yazılım üreten kötü niyetli gruplarından elinden çıktığını gösteriyor.

Google tarafından yayınlananAğustos ayı yaması, bu açığın yanı sıra toplam 47 açığı daha kapatıyor. Arm, Imagination Technologies, MediaTek ve Qualcomm gibi donanım üretcilerinin yol açığı açıklanan bu yamalar, ek olarak, önemli bir DoS açığını da giderdi.

Google Pixel Watch 3'ün fiyatı ve özellikleri sızdı! İki boyutta mı geliyor?

Google Pixel Watch 3'ün fiyatı ve özellikleri sızdı! İki boyutta mı geliyor?

Google'ın yeni akıllı saati Google Pixel Watch 3 için kritik bilgi geldi. Google Pixel Watch 3 iki boyutta mı geliyor?

Haziran 2024'te şirket, Pixel Firmware'de keşfedilen bir ayrıcalık yükseltme açığının (CVE-2024-32896) sınırlı saldırılarda kullanıldığını açıklamıştı. Google, bu sorunun sadece Pixel cihazlarıyla sınırlı olmadığını, genel Android platformunu da etkilediğini belirterek, diğer üreticilerle birlikte çözüm üretmeye çalıştıklarını duyurmuştu. Şirket, bu güvenlik açığını da kısa sürede gidermişti.

Bu anlamda, eğer siz de bu güvenlik açığından zarar görmek istemiyorsanız, cihazınızın güvenlik güncellemelerini sürekli gerçekleştirmenizde yarar var.

Androidgüvenlik açığıgoogle
Editor : Şerif SENCER
SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
TEKNOLOJİ TÜMÜ
Razer, Titreşimli Oyuncu Ekipmanları İçin Haptiklere Yöneldi
Razer, Titreşimli Oyuncu Ekipmanları İçin Haptiklere Yöneldi

Razer, oyuncu koltuklarına takılarak kullanılabilecek titreşimli minder Frejya'yı ve Kraken V4 Pro kulaklığı piyasaya sürdü.

ARŞİV ARAMA
PUAN DURUMU TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
Türkiye'de En Önemli Gündem Maddesi Sizce Hangisi?
NAMAZ VAKİTLERİ
Gazete Manşetleri
Yol Durumu