USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Teknoloji

Google, Android'de yeni bir dönem başlatacak! İşte karar

Google, Android için Epic Games Store'la devam eden davada istediğini almayı başardı. İşte detaylar.

Google, Android'de yeni bir dönem başlatacak! İşte karar
19-10-2024 16:27
Google News

Google, ÖZETİ| Epic Games ile devam eden son Android davasında küçük bir zafer kazandı. Epic Games'in itiraz ettiği Play Store politikaları, mahkeme tarafından kabul edilmedi. Buna göre Google, Android'in uygulama mağazası politikalarında büyük değişiklikler yapmak zorunda kalmayacak.

Google Play Store bir süre daha Android'de rakipsiz olacak

Geçen yıl Eylül ayında bir federal yargıç, Google'ın rekabeti engelleyici taktikler kullandığına ve Android uygulama pazarındaki hakimiyetini kötüye kullandığına karar vermişti. Yargıç, Android'de alternatif uygulama mağazalarına izin verilmesi ve uygulama geliştiricilere yönelik bazı kısıtlamaların sona erdirilmesi gibi kararlar verdi.

Google'a mahkeme kararına uyması için 1 Kasım'a kadar süre verildi. Ancak şirket, yaşanabilecek aksaklıkları önlemek için daha fazla zamana ihtiyacı olduğunu savundu. Geçtiğimiz hafta Google, karara itiraz ederken Yargıç'tan bu süreyi durdurmasını istedi.

Galaxy S25 Ultra renkleri ortaya çıktı! Kaç renk olacak?

Galaxy S25 Ultra renkleri ortaya çıktı! Kaç renk olacak?

Samsung Galaxy S25 Ultra renkleri ortaya çıktı. S25 Ultra tasarımı da daha önce sızmıştı. Şimdi de model dört renk seçeneği karşımıza çıktı.

Bu hafta ise Yargıç, Google ile cihaz üreticileri arasındaki anlaşmalara ilişkin kararın bir bölümü hariç olmak üzere, şirkete geçici bir idari durdurma verdi. Bu karar, temyiz mahkemesinin son uygulamasına kadar yürürlükte kalacak.

Bu hamle, Android telefonlarda daha fazla açıklık görmek isteyen Epic Games gibi şirketler için beklenmedik bir adım oldu. Temyiz süreci devam ederken, Google'ın herhangi bir ceza veya kısıtlamayla karşılaşıp karşılaşmayacağı belli değil.

Peki siz bu konu hakkında ne düşünüyorsunuz? Görüşlerinizi yorumlardan bizimle paylaşmayı ihmal etmeyin.


Editor : Şerif SENCER
SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
TEKNOLOJİ TÜMÜ
Çin’deki Yapay Zekâ Hastanesi Doktorların Sonu mu Olacak?
Çin’deki Yapay Zekâ Hastanesi Doktorların Sonu mu Olacak?

Yapay zekânın sağlık sektöründe de kullanılmaya başlandığını biliyoruz ancak Çin’de 2024 sonuna kadar açılması planlanan Agent Hospital resmen devrim yaratacak cinsten.

ARŞİV ARAMA
PUAN DURUMU TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
Türkiye'de En Önemli Gündem Maddesi Sizce Hangisi?
NAMAZ VAKİTLERİ
Gazete Manşetleri
Yol Durumu