USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Ekonomi

GÖKBEY helikopteri ilk teslimata gün sayıyor

Ekonomi - TUSAŞ Genel Müdürü Mehmet Demiroğlu, yerli imkanlarla geliştirilip üretilen genel maksat helikopteri T625 GÖKBEY'in ilk teslimatına ilişkin, "O teslimatı, bu ay içinde, belki 29 Ekim'de veya daha önce göreceğiz" dedi.

GÖKBEY helikopteri ilk teslimata gün sayıyor
03-10-2024 14:08
Google News

Türk ÖZETİ| Havacılık Uzay Sanayii AŞ (TUSAŞ) Genel Müdürü Mehmet Demiroğlu, yerli imkanlarla geliştirilip üretilen genel maksat helikopteri T625 GÖKBEY'in ilk teslimatına ilişkin, bu ay içinde, belki 29 Ekim'de veya daha önce gerçekleşeceğini söyledi.

GÖKBEY HELİKOPTERİ İLK TESLİMATA GÜN SAYIYOR

Anadolu Ajansının (AA) global iletişim ortağı olduğu TEKNOFEST Adana, T3 Vakfı ile Sanayi ve Teknoloji Bakanlığının ana yürütücülüğünde, kamu kuruluşları, teknoloji devleri, üniversiteler ve medya kuruluşlarının da aralarında olduğu 128 kurumun katılımıyla Adana Havalimanı'nda kapılarını açtı.

Demiroğlu, TEKNOFEST Adana etkinliğinde, TUSAŞ'ın yürüttüğü havacılık projelerine ilişkin AA muhabirinin sorularını cevapladı.

Türkiye'nin ilk özgün helikopteri GÖKBEY'in teslimat programına ilişkin bilgiler veren Demiroğlu, GÖKBEY'in 30 Ağustos'ta "Zafer Uçuşu" gerçekleştirdiğini anımsatarak, "Teslimatımızı esasında o zamanlar planlamıştık ama bazı testlerin gecikmesi sonucunda ekim ayı içinde inşallah testlerimizi tamamlamış ve teslimatlarımızı yapmış olacağız. Geciken de testlerin dokümantasyon işleri, yani sertifikasyon işleriydi. O teslimatı, bu ay içinde, belki 29 Ekim'de veya daha önce göreceğiz." diye konuştu.

ANKA III'ÜN İLK DENEME TESLİMATI YIL SONUNA DOĞRU YAPILACAK

Demiroğlu, Türkiye'nin ilk delta kanat insansız savaş uçağı ANKA III'te gelinen son duruma ilişkin de "ANKA III, delta kanat dediğimiz görünmezliği çok yüksek, uçurulması, tasarlanması zor bir platform. Halka açık ilk uçuşunu burada yapacak. Gösteri uçuşlarını, deneme uçuşlarını yaptık. Burada kol uçuşunda geçecekler." ifadelerini kullandı.