USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Teknoloji

Gök Taşlarında Yaşamın Uzaydan Geldiğine Dair İzler Bulundu

Japonya'nın Ryugu gök taşından topladığı örnekler, gezegenimizdeki yaşamın uzaydan gelmiş olabileceğine dair iddiaları destekleyecek yeni ipuçları ortaya koyuyor.

Gök Taşlarında Yaşamın Uzaydan Geldiğine Dair İzler Bulundu
25-09-2022 20:40
Google News

Dünya'daki ÖZETİ| yaşamın kaynağı üzerine pek çok farklı hipotez bulunuyor. Bu hipotezlerden birine göre gezegenimizdeki yaşamın kaynağı uzay. Japon uzay aracı Hayabusa-2 aracının Ryugu adlı asteroidden topladığı örnekler, bu teoriyi destekleyen bir yapı olarak göze çarpıyor. 

Hayabusa-2 adlı araç, yaklaşık 300 milyon kilometre mesafede bulunan Ryugu adlı gök taşından örnekler toplamak için asteroid yüzeyini parçalayacak çubuklar fırlatmış, sonrasında da havaya saçılan ve daha önce uzayla temas etmemiş parçaları elektrikli süpürgeleri andıran bir aparat yardımıyla toplamıştı.

Asteroid parçalarında suyun izi bulundu.

hayabusa-2

Tohuku Üniversitesi'nden araştırmacı Tomoki Nakamura, Cuma günü yaptığı açıklamada Hayabusa-2'nin topladığı 5.4 gramlık taş ve toz örneklerinde suyun izlerinin bulunduğunu açıkladı. Araştırmacı, bu bulgunun büyük bir önemi olduğunu ifade etti. Nakamura, "Pek çok araştırmacı suyun uzaydan geldiğini düşünüyordu ancak Ryugu'da gerçekten su keşfettik, Dünya yakınındaki bir asteroidde ilk defa." cümlelerini kullandı. 

2014 yılında başlayan Hayabusa-2 görevinde araç, Ryugu adlı göktaşına doğru 300 milyon kilometrelik bir yolculuk gerçekleştirdi ve sonrasında da geri döndü. Araç Dünya'ya 2 yıl önce dönmüş olmasına rağmen toplanan örneklerin incelenmesi süreci devam ediyor. 

hayabusa 2

www.idrak34.com


Editor : Şerif SENCER
SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
TEKNOLOJİ TÜMÜ
Asfaltlar Genellikle Neden Hep Siyah?
Asfaltlar Genellikle Neden Hep Siyah?

Yolda yürürken, araba kullanırken kısacası her dışarı çıktığımızda ayağımızın altındaki asfaltın neden sadece siyah olduğunu hiç merak ettiniz mi?

ARŞİV ARAMA
PUAN DURUMU TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
Türkiye'de En Önemli Gündem Maddesi Sizce Hangisi?
NAMAZ VAKİTLERİ
Gazete Manşetleri
Yol Durumu