USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Ekonomi

Gizli projelerde kullanılıyor: Gümüş fiyatları rekor kıracak

Ekonomi - Gümüş, son dönemde yatay seyrini kırarak 34 dolar seviyesinin üzerine çıktı. Bu hareketlilik, değerli metalin gizli talep kaynaklarıyla birlikte rekor kırma ihtimalini gündeme getiriyor.

Gizli projelerde kullanılıyor: Gümüş fiyatları rekor kıracak
23-10-2024 13:33
Google News

Gümüşün ÖZETİ| tüketimi, özellikle tüketici elektroniği ve yenilenebilir enerji alanlarında artış gösteriyor. Ancak, askeri ve havacılık teknolojilerindeki gizli kullanımların bu talebe etkisi daha az biliniyor. The Jerusalem Post'un haberine göre, bazı analizler, gümüşün askeri kullanımının, diğer endüstri kategorilerinden gelen talebin toplamından daha fazla olabileceğini gösteriyor. Bu durum, gümüş piyasası uzmanları arasında önemli tartışmalara neden oluyor.

GİZLİ PROJELERDE KULLANILIYOR

Gümüş stokları ve işlemleri hakkında düzenli raporlar sunan merkez bankaları ve büyük varlık yöneticileri bulunuyor. Ancak, ABD’nin çeşitli devlet kurumları, 1995-1996 yıllarından bu yana gümüş envanterleri hakkında rapor vermeyi durdurdu. Bu durum, "gizli projeler" kapsamında gerçekleştirilen operasyonların varlığına işaret ediyor. Gümüşün kullanıldığı alanlar arasında roketler, savaş uçakları, uzay teknolojisi ve nükleer uygulamalar yer alıyor.

GÜMÜŞÜN ROLÜ ARTIYOR

Gizli askeri talebin, endüstriyel uygulamaları geride bırakma potansiyeli bulunuyor. Artan jeopolitik gerilimler, gümüşün askeri alandaki rolünü daha da önemli hale getirebilir. Uzmanlar, bu değişimin gümüş fiyatları ve arz dinamikleri üzerinde önemli etkileri olabileceğine dikkat çekiyor.

Gümüş, antimikrobiyal özellikleri, korozyon direnci, yansıtıcılığı ve ısı iletkenliği gibi özellikleri sayesinde askeri uygulamalarda cazip bir seçenek olarak öne çıkıyor. Gümüşün gelecekteki talep dinamikleri, piyasa için belirleyici bir faktör olmaya devam edecek.


Editor : Şerif SENCER
SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
TEKNOLOJİ TÜMÜ
Sarsılmaz, son ürün ve sistemlerini SAHA EXPO'da tanıttı
Sarsılmaz, son ürün ve sistemlerini SAHA EXPO'da tanıttı

Yerli silah üreticilerinden Sarsılmaz Silah Sanayi, son ürün ve sistemlerini SAHA EXPO'da ziyaretçilerle buluşturdu.

ARŞİV ARAMA
PUAN DURUMU TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
Türkiye'de En Önemli Gündem Maddesi Sizce Hangisi?
NAMAZ VAKİTLERİ
Gazete Manşetleri
Yol Durumu