USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Teknoloji

Girişimcileri globale taşıyan Mastercard Lighthouse nedir?

Mastercard 'ın sunduğu, fintech ekosistemini güçlendirmek için geliştirdiği Lighthouse Projesi nedir? İşte tüm ayrıntılar.

Girişimcileri globale taşıyan Mastercard Lighthouse nedir?
24-09-2024 18:18
Google News

Finansal ÖZETİ| hizmetler sektörü, hızla gelişen teknoloji ve yenilikçi çözümlerle dönüştürülmeye devam ediyor. Bu dönüşüm sürecinde fintech girişimlerinin rolü büyük. Ancak girişimcilerin karşılaştığı zorluklar ve çözüm ihtiyaçları da aynı ölçüde artıyor. Mastercard, finans dünyasındaki bu sorunları gidermek ve fintech ekosistemini güçlendirmek için geliştirdiği Lighthouse Projesi ile dikkat çekiyor. Mastercard Danışmanlık Hizmetleri EEMEA Bölgesi Kıdemli Başkan Yardımcısı Muin Öztop ile Türkiye’de yeni başlattıkları girişim hızlandırma ve partnerlik programı Lighthouse’un girişimlere sundukları hakkında konuştuk.

Girişimcileri globale taşıyan Mastercard Lighthouse nedir?YouTube videoSDNShiftdelete.net

Mastercard, bir ödeme sistemi sağlayıcısı olmanın ötesine geçerek, iş ortakları ve müşterilerine finansal danışmanlık hizmetleri sunuyor. Şirket, bankalar ve finansal partnerlerin girişimcilerle doğru kişilerle buluşması ve sürdürülebilir iş modelleri geliştirmesi konusunda katalizör bir rol üstleniyor. Mastercard Türkiye, Ortadoğu ve Avrupa İş Geliştirme Başkan Yardımcısı Muin Öztop, şirketin bu danışmanlık rolünü vurgulayarak, “Finansal problemlerin çözülmesi, hem bireylerin hem de şirketlerin yaşamını kolaylaştırıyor ve rekabet avantajı sağlıyor” diyor.

Mastercard’ın fintech girişimlerini desteklemek amacıyla geliştirdiği Lighthouse Projesi, girişimlere ürünlerini doğru şekilde konumlandırma, sürdürülebilir iş modelleri geliştirme ve global pazarlara açılma konularında yardımcı oluyor. Program, girişimlerin karşılaştığı sorunları çözmek için hızlandırma ve partnerlik desteği sağlıyor. Ayrıca eğitimler, koçluk ve mentorluk hizmetleri sunuluyor.

Öztop, projeyle ilgili şu ifadeleri kullanıyor: “Girişimler ürünlerini geliştirme noktasında iyi olabilir, ancak global pazarlara açılma ve doğru satış kanalları bulma konusunda zorlanıyorlar. Lighthouse Projesi, bu zorlukların üstesinden gelmek için tasarlandı.” Program sonunda düzenlenen demo gününde, girişimlerin projelerini sunma ve Mastercard'ın geniş müşteri ağına erişim imkanı bulma fırsatı bulunuyor.

Mastercard, fintech girişimlerinin global arenada başarılı olabilmesi için kritik bir rol üstleniyor. Şirket, girişimlerin karşılaştığı yasal ve mevzuatla ilgili zorlukların üstesinden gelmesine yardımcı olmanın yanı sıra, doğru müşterilere ulaşmalarını sağlıyor. Böylece, fintech ekosisteminin daha da güçlenmesine katkı sağlıyor.

Lighthouse Projesi sayesinde girişimlerin uluslararası pazar fırsatlarına erişmesi ve iş modellerini ölçeklendirmesi kolaylaşıyor. Program, finansal hizmetlerde daha yenilikçi çözümler sunma hedefiyle fintech girişimlerine rehberlik ediyor.

Lighthouse Projesi’ne katılmak isteyen fintech girişimleri için başvuru süreci devam ediyor. Eylül ayının sonuna kadar başvuru kabul edilen projede, girişimlerin Mastercard'ın sunduğu geniş danışmanlık ağından ve pazar fırsatlarından faydalanma imkanı bulunuyor.


Editor : Şerif SENCER
SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
TEKNOLOJİ TÜMÜ
God of War Ragnarök İçin PSN Zorunluluğunu Atlayan Mod
God of War Ragnarök İçin PSN Zorunluluğunu Atlayan Mod

God of War Ragnarök oynamak için PSN hesabı açma zorunluluğu bir mod ile atlanabiliyor.

ARŞİV ARAMA
PUAN DURUMU TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
Türkiye'de En Önemli Gündem Maddesi Sizce Hangisi?
NAMAZ VAKİTLERİ
Gazete Manşetleri
Yol Durumu