USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Teknoloji

Getty Images, Stability AI'ye Dava Açtı!

En popüler stok görsel platformlarından Getty Images, metinleri görüntü haline getiren yapay zeka geliştiren şirket Stability AI'ye dava açtı. Getty Images, Stability AI'nin yapay zekayı eğitmek için platformdaki milyonlarca fotoğrafı izinsiz kullandığını ileri sürüyor.

Getty Images, Stability AI'ye Dava Açtı!
17-01-2023 18:58
Google News

Geçtiğimiz ÖZETİ| günlerde sizlerle paylaştığımız bir haberimizde, ABD'de birkaç sanatçının bir araya gelip, metinleri görsel hale getiren yapay zeka teknolojilerine dava açtıklarından bahsetmiştik. Sanatçılar, yapay zekaların eğitimlerinde kullanılan eserlerin telif hakkına sahip olduğunu ileri sürüyordu.

Bugün de buna benzer bir gelişme yaşandı. Bu kez dünyanın en popüler stok fotoğraf platformları arasında yer alan Getty Images, Stability AI isimli yapay zeka şirketine dava açtı. Getty Images de tıpkı dün bahsettiğimiz davalarda olduğu gibi, yapay zekanın kendisine ait görüntüleri yasadışı olarak kullandığını belirtiyor. 

Getty Images sert çıkarken, Stability AI ise sessiz kalmayı tercih ediyor!

Stable AI

Stability AI tarafından geliştirilen yapay zeka Stable Diffusion tarafından oluşturulan bir görüntü.

Getty Images CEO'su Craig Peters tarafından yapılan açıklamalarda, Stability AI'nin kazanç sağlamak uğruna telif hakkı Getty Images de olan görselleri kullandığı ifade ediliyor. CEO'nun iddiasına göre yapay zekanın eğitiminde Getty Images'te yer alan milyonlarca görsel kullanılmıştı. Peters, bunun hem Birleşik Krallık hem de ABD kanunlarına aykırı olduğunu söylüyor. Bu arada; davanın Londra'da açıldığını belirtelim. ABD'de de herhangi bir şey yapılıp yapılmayacağı bilinmiyor.


Editor : Şerif SENCER
SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
TEKNOLOJİ TÜMÜ
NIST'ten Yeni Şifreler İçin Yeni Yönerge
NIST'ten Yeni Şifreler İçin Yeni Yönerge

ABD Ulusal Standartlar ve Teknoloji Enstitüsü (NIST) tarafından açıklanan yeni şifre yönergeleri yayımlandı.

ARŞİV ARAMA
PUAN DURUMU TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
Türkiye'de En Önemli Gündem Maddesi Sizce Hangisi?
NAMAZ VAKİTLERİ
Gazete Manşetleri
Yol Durumu