USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BÄ°ST 0.000
Teknoloji

Genetik Kalp Hastalıklarına Karşı DNA Tedavisi Geliyor!

Bilim insanları genetik kalp rahatsızlıklarına karşı bir gen tedavisi geliştireceklerini açıkladı. Milyonlarca dolar toplayan proje kapsamında yapılan hayvanlı testlerin başarılı olduğu belirtildi.

Genetik Kalp Hastalıklarına Karşı DNA Tedavisi Geliyor!
29-07-2022 21:20
Google News

Birçok ÖZETÄ°| farklı faktör sonucunda ortaya çıkabilen kalp rahatsızlıkları, her yıl dünya çapında milyonlarca insanın ölümüne yol açıyor. Durum böyle olunca bilim insanları, bu tarz hastalıklar teÅŸhisine, tedavisine ve engellenmesine yönelik araÅŸtırmalar yürütüyor. ÖrneÄŸin, geçtiÄŸimiz günlerde ölümcül kalp sorunlarını engelleyebilecek bir yapay zekâ geliÅŸtirilmiÅŸti.

Şimdi ise genetik kalp rahatsızlıklarına yönelik oldukça önemli bir adım atılacağı açıklandı. Buna göre bilim insanları, bu tarz hastalıklara yönelik DNA tedavisi geliştirecek. Dünyada bir ilk olan bu yöntemin, kardiyovesküler alanda bir devrim yaratması ve ileride birçok insanın hayatını kurtarması bekleniyor.

Hayvanlı denemeler başarılı oldu, beş yıl içinde klinik testlerin başlaması bekleniyor

Euronews tarafından paylaşılan habere göre bu yöntemde, DNA baÅŸtan yazılarak hatalı genler baskılanacak. Ä°ngiliz, Amerikalı ve Singapurlu araÅŸtırmacılar tarafından yürütülecek projenin Ä°ngiliz Kalp Vakfı’ndan 30 milyon sterlin hibe aldığı gelen haberler arasında yer aldı. Ayrıca, tedavinin hassas genetik tekniklerin yardımıyla geliÅŸtirileceÄŸi de belirtildi.

Cureheart ismi verilen projede şu an için umut verici sonuçların ortaya çıktığını da belirtmek gerek. Gelen haberlere göre teknik için hayvanlar üzerinde testler yürütüldü. Bu testlerin de başarılı sonuçlar verdiği ifade edildi.

AraÅŸtırmacılardan Hugh Watkins de açıklamalarında, “Önümüzdeki beÅŸ yılda klinik testlere baÅŸlayabileceÄŸimiz bir gen tedavisi geliÅŸtirebileceÄŸimize inanıyoruz” ifadelerini kullandı ve bu gen düzenleme tedavisinin klinik testlerinin ne zaman baÅŸlayacağını belirtti. Watkins, ayrıca kardiyomiyopati gibi sorunların çok yaygın olduÄŸuna da vurgu yaparak ani ölüm, kalp yetmezliÄŸi gibi sorunlara karşı endiÅŸeleri giderebilmeyi umduklarını aktardı.

www.idrak34.com


Editor : Åžerif SENCER
SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
TEKNOLOJİ TÜMÜ
Mermiler Nasıl Oluyor da Uçak Pervanelerine Çarpmıyor?
Mermiler Nasıl Oluyor da Uçak Pervanelerine Çarpmıyor?

Ön tarafta hızla dönen dev bir pervane var, silah namlusu ise tam onun arkasına yerleştirilmiş ve ritmik şekilde ateş ediyor. Her tetiğe basıldığında mermilerin pervaneye çarpıp onu parçalaması gerekmez mi?

ARŞİV ARAMA
PUAN DURUMU TÜMÜ
Asgari Ücret En Az Ne Kadar Olmalı?
NAMAZ VAKÄ°TLERÄ°
Gazete ManÅŸetleri
Yol Durumu