USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Teknoloji

Gemini'nin Yapay Zekâ Özelliklerinden Biri iPhone'a Geliyor

Google'ın Gemini yapay zekâsının e-postalarda sunduğu işlevi yakında iPhone telefonlarda da kullanılabilecek.

Gemini'nin Yapay Zekâ Özelliklerinden Biri iPhone'a Geliyor
05-10-2024 18:53
Google News

Google, ÖZETİ| Gmail'e Gemini yapay zekâsı destekli Q&A (Soru-Cevap) özelliğini getirerek e-posta aramalarını daha akıllı hâle getirmeyi amaçlamıştı. Şirket başlangıçta sadece Android cihazlarda kullanıma sunduğu bu özelliği artık iPhone kullanıcıları için de kullanıma açıyor.

Bu yeni özellik sayesinde kullanıcılar, Gemini yapay zekâ sohbet botuna belirli sorular sorarak e-posta kutularındaki bilgilere daha hızlı erişebilecekler. Örneğin "Cumartesi günü akşam yemeği rezervasyonumuz saat kaçta?" gibi sorularla, belirli bilgileri veya e-postaları hızlıca bulmak mümkün.

Gemini'nin Q&A özelliği neler yapabiliyor?

Bu özellik ayrıca belirli bir gönderenden gelen okunmamış e-postaları bulmak gibi daha karmaşık işlemleri de gerçekleştirebiliyor. Kullanıcılar, Gemini'den belirli bir konudaki e-postaları özetlemesini ya da iş projeleri gibi uzun süreli e-posta zincirlerini analiz etmesini isteyebiliyorlar.

Gemini Q&A özelliğini kullanmak için artık iPhone'larda da Gmail uygulamasındaki yıldız simgesine dokunmanız yeterli. Fakat belirtelim, bu özelliği kullanabilmek için Google'ın ücretli hizmetlerinden birine (Gemini Business, Enterprise, Education Premium veya Google One AI Premium) abone olmanız gerekiyor.

Geçmişte de öncelikle Android'e sunulan fakat çok geçmeden iPhone'larda da yerini alan özellikler görmüştük ve Gemini'nin QA özelliği de bunlar arasına katılıyor.


Editor : Şerif SENCER
SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
TEKNOLOJİ TÜMÜ
Asfaltlar Genellikle Neden Hep Siyah?
Asfaltlar Genellikle Neden Hep Siyah?

Yolda yürürken, araba kullanırken kısacası her dışarı çıktığımızda ayağımızın altındaki asfaltın neden sadece siyah olduğunu hiç merak ettiniz mi?

ARŞİV ARAMA
PUAN DURUMU TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
Türkiye'de En Önemli Gündem Maddesi Sizce Hangisi?
NAMAZ VAKİTLERİ
Gazete Manşetleri
Yol Durumu