USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Teknoloji

Gemini'ın Imagen 3 Özelliği Herkese Açıldı

Imagen 3 ile görüntü oluşturma özelliği küresel çapta tüm Gemini kullanıcılarının erişimine açıldı.

Gemini'ın Imagen 3 Özelliği Herkese Açıldı
09-10-2024 23:52
Google News

Geçtiğimiz ÖZETİ| mayıs ayında Google tarafından gerçekleştirilen I/O etkinliğinde Imagen 3 üretken yapay zekâ modeli tanıtılmıştı. Bu etkinlikte Imagen 3'ün üç özelliği dikkat çekmişti. Bu özellikler arasında yüksek görsel kalitesi, gerçekçi görseller ve farklılaştırılmış stiller dikkat çekiyordu. Bu özellik şimdi tüm Gemini kullanıcılarına açıldı. 

Özelliği kullanmak için artık yapılması gereken tek şey, verilen komuta "çiz, oluştur" gibi ibareler eklemek ve sonrasında da istenen çizim tarzını eklemek. Örneğin "Bana modern sanat tarzında bir yeşil elma çiz" dediğinizde Imagen 3 buna göre bir görsel oluşturuyor. 

Ücretsiz hesaplar insan görseli oluşturamayacak

imagen 3

Gemini'ın görüntü oluşturma özelliği ücretsiz hesaplara da açılmış olsa da bu hesaplar içinde insan bulunan görseller oluşturamayacaklar. Google bu özelliği Gemini Advanced, Business ve Enterprise kullanıcıları için mayıs ayında erken erişime açmıştı. 

Imagen 3 ile oluşturulan görseller ayrıca indirilip saklanabilecek. Bu görsellerde SynthID filigranı bulunacak. Böylece bu görsellerin yapay zekâ ile oluşturulmuş olduğu anlaşılabilecek. 

Imagen 3'ün ülkemizde kullanımının artması ise biraz zaman alacak gibi duruyor zira yapay zekâ aracı Türkçe olarak kullanıldığında her zaman istenen sonuçları veremeyebiliyor. Uygulamanın kendi sayfasında da komut sisteminin en iyi İngilizce komutlarla çalıştığı belirtiliyor. İngilizce olmayan komutlar için çeviri özelliği de bulunuyor. 


Editor : Şerif SENCER
SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
TEKNOLOJİ TÜMÜ
Hackerlar Qualcomm Çiplerindeki Açığı Kullandı
Hackerlar Qualcomm Çiplerindeki Açığı Kullandı

Qualcomm'un çiplerinde keşfedilen sıfırıncı gün açığı, milyonlarca Android kullanıcısını hedef alan bir tehdit oluşturuyor.

ARŞİV ARAMA
PUAN DURUMU TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
Türkiye'de En Önemli Gündem Maddesi Sizce Hangisi?
NAMAZ VAKİTLERİ
Gazete Manşetleri
Yol Durumu