USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Gündem

Gece Kurtları adlı Rus motorcu çetesi, Avrupa'da yeniden görüldü

Putin'in Melekleri olarak adlandırılan bir Gece Kurtları adlı Rus motorcu çetesi, yasadışı Sırp Cumhuriyeti Günü dolayısıyla dün Bosna Hersek'te Sırplarla birlikte yürüdüler.

Gece Kurtları adlı Rus motorcu çetesi, Avrupa'da yeniden görüldü
11-01-2023 09:19
Google News

Kremlin ÖZETİ| tarafından finanse edildiği iddia edilen ve "Putin'in Melekleri" olarak adlandırılan "Gece Kurtları" adlı Rus motorcu çetesi Avrupa'da yeniden görüldü.

Gece Kurtları kulübüne bağlı 2 bin kişi, yasadışı "Sırp Cumhuriyeti Günü" dolayısıyla dün Bosna Hersek'te düzenlenen geçit töreninde Sırplarla birlikte yürüdüler.

Sırp Cumhuriyeti Günü, Bosna Hersek'te Anayasa Mahkemesi tarafından yasaklandı. Gün, Bosnalı Sırpların 1992 yılında Bosna'dan ayrılıp Sırbistan'la birleşmeyi planladıklarını ilan ettikleri ve bunun sonucunda on binlerce kişinin hayatına mal olan bir savaşı tetikledikleri gün olarak anılıyor.

GECE KURTLARI MOTOSİKLET KULÜBÜ

Gece Kurtları'nın 1989 yılında Moskova'da kurulan Rus milliyetçisi bir motosiklet kulübü olduğu biliniyor.

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, daha önce kulübün üyelerinden "dostları" olarak bahsetmiş ve mitinglerine bir Harley-Davidson motor ile katılmıştı.

The Moscow Times, motorcuların 2014 yılında Kırım'a savaşmaya bile gönderildiğini ve 2015 yılında Kırım'da bir "Patriot gençlik merkezi" kurmaları için kendilerine 12 milyon ruble (142 bin euro) ödendiğini ileri sürdü.

ABD VE AB TARAFINDAN YAPTIRIM UYGULANDI

Gece Kurtları, 2014 yılında Kırım'ın ilhakını destekledikleri ve Rus yanlısı ayrılıkçılarla birlikte savaştıkları için ABD ve Kanada tarafından yaptırıma tabi tutuldu.

Newsweek'e göre, kulübün lideri Aleksandr Zaldostanov (Cerrah), Putin'in geçen yıl Şubat ayında Ukrayna'yı işgal etmesinin ardından AB yaptırımlarına dahil edilen isimlerden biriydi.


Editor : Şerif SENCER
SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
TEKNOLOJİ TÜMÜ
Snapdragon 8 Gen 4 ve Dimensity 9400'ün Fiyatları Sızdırıldı
Snapdragon 8 Gen 4 ve Dimensity 9400'ün Fiyatları Sızdırıldı

Yeni iddialara göre Qualcomm ve MediaTek'in yeni amiral gemisi çipleri Snapdragon 8 Gen 4 ve MediaTek 9400, zamlı fiyatlardan çıkış yapabilir.

ARŞİV ARAMA
PUAN DURUMU TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
Türkiye'de En Önemli Gündem Maddesi Sizce Hangisi?
NAMAZ VAKİTLERİ
Gazete Manşetleri
Yol Durumu