USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Gündem

Gazze'den dünyaya haykırdı: 'Her şeye rağmen elhamdülillah!'

İsrail'in bombardımanı altında Gazze’de hastaneler yıkıldı, okullar bombalandı, sağlık sistemi çöktü, altyapı yerle bir edildi. Haber7’ye konuşan Gazzeli Naim Qatrawi, 'Her şeye rağmen 'elhamdülillah' diyoruz' ifadesini kullandı.

Gazze'den dünyaya haykırdı: 'Her şeye rağmen elhamdülillah!'
08-10-2024 10:47
Google News

Haber7 ÖZETİ| - ÖZEL

Gazze Şeridi'ndeki son durumu Haber7'ye anlatan Gazzeli Naim Qatrawi, karşı karşıya kaldıkları zorluklardan bahsederek Gazze'de hayatın korkunç bir hal aldığını kaydetti. Gazze'de günleri saydıklarını söyleyen Naim Qatrawi, perişan halde olduklarını ifade etti. Sağlık sisteminden belediye hizmetlerine ve ticarete kadar her şeyin durduğunu aktaran Qatrawi, bütün zorluklara rağmen hayata tutunduklarını belirtti.

İSRAİL HEPSİNİ YASAKLADI

Gazze’de hayat devam ettiğini fakat hiçbir ticari faaliyetin kalmadığını, İsrail’in ithalata tamamen yasak getirdiğini belirtti. Qatrawi, "Ayakkabı, elbise, temizlik ürünü, cam gibi ürünlerin hepsinin girişi yasak. Türkiye’den geliyordu bunların birçoğu. Fakat şimdi İsrail hepsini engelliyor. Şu an sadece gıda ürünlerinin girişi yapılıyor. Eğitim durgun, okullar kapalı. Üniversitelerin hepsi bombalanarak yıkıldı. Çocuklar okula gidemiyor." ifadelerini kullandı.

SAĞLIK SİSTEMİ ÇÖKTÜ, SULAR AKMIYOR

Siyonist İsrail'in çoğu hastaneyi bombaladığını belirten Qatrawi, sağlık sorunlarıyla karşı karşıya kaldıklarını vurguladı ve "Hastanelerin çoğu bombalandı. Sağlık sistemi çökme aşamasında. Belediyeler çalışamıyor. İş makineleri yok, kanalizasyon bozuk, elektrik ve iletişim şebekeleri bozuldu. Sular akmıyor." dedi.

BAŞIBOZUKLUK YAŞANMAYA BAŞLADI

Gazze'de emniyet birimlerinin zayıfladığına ve hırsızlık vakalarının olduğunu değinen Qatrawi, "Polis gücü zayıfladığı için yardım tırlarının Gazze’ye girdikten sonra güvenliği tam sağlanamıyor. TIR’lar girince hırsızlık vakaları da oluyor. Dinsiz, ahlaksız, bozuk insanlar da var ne yazık ki. Filistinli diye hepsi muhterem değil. Nasıl Türkiye'de dinsizler varsa bizde de var." diye konuştu.

BÜTÜN ZORLUKLARA RAĞMEN 'ELHAMDÜLİLLAH' DİYORUZ

Soykırımın pençesindeki Gazze'de insanların günleri saydığını belirten Qatrawi, "Gazze’de insanlar sadece günleri sayıyor. Sabrediyor. Dua ediyor. Birbirine yardım ediyor.  Kendi yaramızı kendimiz tedavi ediyoruz. Ve bütün zorluklara rağmen 'elhamdülillah' diyoruz..."

 


Editor : Şerif SENCER
SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
TEKNOLOJİ TÜMÜ
Şehir İçi Kullanılabilen Rüzgâr Türbinleri
Şehir İçi Kullanılabilen Rüzgâr Türbinleri

Yenilenebilir enerji kaynaklarına geçiş yapmak çevremiz için büyük önem taşıyor. Rüzgâr enerjisi elde etmek için kullanılan devasa rüzgâr türbinlerini şehir içinde kullanılabilir forma sokan bir tasarım ise şehirde yenilenebilir enerji elde etme konusuna yeni bir soluk getiriyo

ARŞİV ARAMA
PUAN DURUMU TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
Türkiye'de En Önemli Gündem Maddesi Sizce Hangisi?
NAMAZ VAKİTLERİ
Gazete Manşetleri
Yol Durumu