USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Teknoloji

Futbol Topu Neden Beşgenler ve Altıgenlerden Oluşuyor?

Dünyanın en popüler toplarından olan beşgenler ve altıgenlerden oluşan futbol toplarını çoğunuz görmüşsünüzdür. Peki bu toplar neden bu şekilde üretiliyor hiç merak ettiniz mi?

Futbol Topu Neden Beşgenler ve Altıgenlerden Oluşuyor?
13-12-2022 22:18
Google News

Ülkemizdeki ÖZETİ| en popüler spor aktivitesi ne diye sorsak herkes "futbol" olduğunu söyler. Gerçekten de ülkemize en fazla takipçisi olan spor; futbol. Dünya genelinde de milyarlarca dolarlık bir pazarı olan futbol için her gün yeni teknolojiler geliştiriliyor. 

Günümüzde futbol konusunda yapılan yeniliklerin başında futbol toplarını görüyoruz. Adidas, Puma, Nike gibi spor markalarının daha iyi futbol topları çıkarmak için birbirleriyle yarıştığını biliyoruz. Peki neden futbol toplarının genelinde beşgenlerin etrafına yerleştirilmiş altıgenler bulunuyor? Hadi gelin futbol topu denildiğinde belki de akla ilk gelen beşgenler ve altıgenlerden oluşan futbol toplarına yakından bakalım.

Futbolda yatırım arttıkça hata payı ortadan kaldırılmaya çalışılıyor.

Hakem var sistemi

Futbol, her geçen gün daha fazla yatırım alan bir spor konumunda. Haliyle futbol topu, maç kuralları gibi konularda hatanın en aza indirilmesi gerekiyor. Mesela VAR teknolojisi, futbolda hakem kaynaklı hataların önlenebilmesi için getirildi. Futbol topları da futbolcunun hedefine daha doğru hizmet edebilmesi için yenileniyor.

Peki futbol toplarındaki beşgenler ve altıgenler de ne? 

Futbol topu

Futbol topları, sürekli darbe aldıkları için küresel şeklini sürekli korumaya devam etmelidirler. Yani bir kez vurduktan sonra şekli yamulan bir futbol topunu elbette kimse istemez. İşte futbol toplarındaki aerodinamiği en iyi şekilde koruyan ve topun formunu koruyabilen bir tasarım var. Toplamda 32 parçadan oluşan tasarımda ise beşgenler ve altıgenlerin birleşimini görüyoruz.


Editor : Şerif SENCER
SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
TEKNOLOJİ TÜMÜ
Asfaltlar Genellikle Neden Hep Siyah?
Asfaltlar Genellikle Neden Hep Siyah?

Yolda yürürken, araba kullanırken kısacası her dışarı çıktığımızda ayağımızın altındaki asfaltın neden sadece siyah olduğunu hiç merak ettiniz mi?

ARŞİV ARAMA
PUAN DURUMU TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
Türkiye'de En Önemli Gündem Maddesi Sizce Hangisi?
NAMAZ VAKİTLERİ
Gazete Manşetleri
Yol Durumu