USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Ekonomi

Fundstrat: ETF onayıyla birlikte Bitcoin fiyatı 500 bin dolara ulaşabilir

Fundstrat'tan Tom Lee, ETF'lerden gelen talebin artmasıyla Bitcoin'in belirgin bir sıçrama yaşayacağı görüşünde.

Fundstrat: ETF onayıyla birlikte Bitcoin fiyatı 500 bin dolara ulaşabilir
11-01-2024 18:13
Google News

ÖZETİ| BORSAGUNDEM.COM - DIŞ HABERLER SERVİSİ

ABD’de spot Bitcoin ETF’leri sonunda onaylandı. Bunun piyasaları ve Bitcoin’in fiyatını nasıl etkileyeceğine dair görüşler ise genel anlamda olumlu bir seyir izliyor.

Borsagundem.com’un derlediği bilgilere göre, Fundstrat'tan Tom Lee, spot Bitcoin ETF'lerinden gelen talep artışıyla Bitcoin'in 500.000 dolar seviyesine yükselebileceğini söylüyor.

Talep patlaması potansiyeli

Insider’dan Matthew Fox’un haberine göre, Lee, ETF'lerin potansiyel onayından kaynaklanan talep patlaması sayesinde Bitcoin fiyatının 5 yıl içinde 500 bin dolar gibi yeni rekor seviyelere yükselebileceğini düşünüyor.

Çarşamba günü CNBC ile yaptığı röportajda Lee, Bitcoin'in gelecek 12 ay içinde 100.000 ila 150.000 dolar aralığına sıçrayabileceğini ve önümüzdeki 5 yıl içinde de kripto para biriminin 500.000 dolar seviyesine kadar yükselebileceğini belirtiyor. Bu fiyat hedefleri, Kasım 2021'de ulaşılan 69.000 dolarlık rekor seviyeyi gölgede bırakacak ve Bitcoin'in mevcut fiyatı olan yaklaşık 45.000 dolardan yüzde 1011'lik bir artış anlamına gelecek.

Lee, “Sınırlı bir arz var ve şimdi spot Bitcoin ETF onayıyla potansiyel olarak büyük bir talep artışı yaşanacak. Bu yüzden 5 yıl içinde yaklaşık yarım milyona potansiyel olarak ulaşılabileceğini düşünüyorum” diyor.

Rahat ve güvenli yatırım

Spot bitcoin ETF'lerinin SEC tarafından potansiyel onaylanması önemli kabul ediliyor çünkü spot Bitcoin ETF'leri, Bitcoin vadeli işlem sözleşmelerinin alım satımını yapan ve kriptoyu temel varlık olarak elinde tutmayan Bitcoin vadeli işlem ETF'lerinin aksine, Bitcoin'i fonda temel varlık olarak tutuyor.

Spot Bitcoin ETF'lerinin, kripto para birimini, bir kripto saklayıcıda hesap açma, kriptoyu doğrudan satın alma ve varlık için farklı depolama türleri ile uğraşma gibi aşamalardan geçmeden, yatırımcılar için daha erişilebilir hale getirmesi bekleniyor. Spot Bitcoin ETF’i, büyük bir yatırımcı grubunun, halihazırda kurulmuş aracılık hesaplarının rahatlığı ve güvencesinde kripto para birimine yatırım yapmasına da olanak tanıyor.

SEC'in spot Bitcoin ETF'lerini onaylaması halinde Bitcoin fiyatına ilişkin yüksek beklentileri olan tek Wall Street analisti Lee değil. Standard Chartered, ETF'lerin ilk ticaret yılında yatırımcılardan 50 milyar ila 100 milyar dolar arasında fon çekeceği varsayımıyla kripto para biriminin 2025 sonuna kadar 200.000 dolara yükselebileceğini söylüyor.


Editor : Şerif SENCER
SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
TEKNOLOJİ TÜMÜ
OpenAI Yeni
OpenAI Yeni "Canvas" Arayüzünü Kodlama Projeleri İçin Tanıttı

OpenAI, kullanıcıların kodlama projelerinde daha verimli çalışmasını sağlamak için yeni "Canvas" arayüzünü duyurdu.

ARŞİV ARAMA
PUAN DURUMU TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
Türkiye'de En Önemli Gündem Maddesi Sizce Hangisi?
NAMAZ VAKİTLERİ
Gazete Manşetleri
Yol Durumu