USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Teknoloji

FTX'in Yatırımcılara Geri Ödeme Planı Onaylandı

ABD'de mahkeme, iflas eden ve yatırımcılarına milyarlarca dolar zarar ettiren kripto borsası FTX'in geri ödeme planını onayladı. Yatırımcılara, %19 faizle paraları geri ödenecek.

FTX'in Yatırımcılara Geri Ödeme Planı Onaylandı
08-10-2024 11:07
Google News

Dünyanın ÖZETİ| en büyük borsalarından biri olan FTX, 2022 yılında likidite sorunu gibi nedenlerden dolayı çöktü ve iflas etti. Kripto para tarihine leke olarak geçen bu olayın ardından yatırımcılar 11 milyar doları civarı para kaybetmişti. Borsanın CEO’su Sam Bankman-Fried ise 7 ayrı dolandırıcılık ve kara para aklama suçlarından 25 yıl hapis cezasına çarptırılmıştı.

Batık borsanın bir süredir yeniden yapılanma planı vardı. Hatta birkaç ay önce gelen açıklamalarda yatırımcıların hepsine geri ödeme yapılacağı duyurulmuştu. Bu konuda yeni bir gelişme yaşandı.

%19 faizle geri ödeme yapılacak

ABD’nin Delaware eyaletinden iflas konusuna bakan bir yargıç, FTX’in yeniden organize olma planlarına onay verdi. Şirket, 14,7 ila 16,5 milyar dolar değerinde varlık topladığını ve bunları yatırımcılara dağıtılacağını ifade etti. Yatırımcılara faizli geri ödeme yapılacağı da aktarılmış. Buna göre parasını kaybeden FTX yatırımcılarından %98’i civarı, %19’luk faizle geri ödeme alabilecekler.

Şirket, 11,2 milyar dolar civarında borcu olsa da 16,5 milyar dolar değerinde varlık toplamayı başarabilmiş. FTX, Bankman-Fried’in bir diğer şirketi Alameda Research ile birlikte bu parayı yatırımlarını satarak toplayabilmiş. Şirketin, yapay zekâ devi Anthropic gibi firmalarda yatırımı vardı. Gelen bilgilere göre bu yıl Anthropic yatırımlarının çoğunu 900 milyon dolara satmış.


Editor : Şerif SENCER
SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
TEKNOLOJİ TÜMÜ
Şehir İçi Kullanılabilen Rüzgâr Türbinleri
Şehir İçi Kullanılabilen Rüzgâr Türbinleri

Yenilenebilir enerji kaynaklarına geçiş yapmak çevremiz için büyük önem taşıyor. Rüzgâr enerjisi elde etmek için kullanılan devasa rüzgâr türbinlerini şehir içinde kullanılabilir forma sokan bir tasarım ise şehirde yenilenebilir enerji elde etme konusuna yeni bir soluk getiriyo

ARŞİV ARAMA
PUAN DURUMU TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
Türkiye'de En Önemli Gündem Maddesi Sizce Hangisi?
NAMAZ VAKİTLERİ
Gazete Manşetleri
Yol Durumu