USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Gündem

Fitch: Türk bankaları kademeli faiz artışı için hazırlıklı

Kredi derecelendirme kuruluşu Fitch olası sıkı para politikasına karşı bankaların hazırlıklı olduğunu ifade etti. Kuruluş, Kademeli faiz artışının varlık kalitesinde yaratabileceği erozyon için bankaların yeteri kadar tamponu var değerlendirmesi yaptı.

Fitch: Türk bankaları kademeli faiz artışı için hazırlıklı
12-05-2023 17:07
Google News

Fitch ÖZETİ| Ratings Türk bankalarının kademeli faiz artışına hazırlıklı olduğunu buna karşın hızlı faiz artışının olumsuz sonuçları olabileceğini söyledi.

Türk bankaları için potansiyel faiz artış hızının önemli olduğunu belirtilen Fitch değerlendirmesinde, “Kredi fiyatlamaları üzerindeki kısıtlamaların da esnetilmesi durumunda bankalar kredilerini yeniden fiyatlayabilecek” denildi.

Fitch'in değerlendirmesinde "Bu, enflasyonun düşüşü sonucu TÜFE’ye endeksli tahvillerde oluşabilecek düşük getiri etkisini dengeleyebilir” ifadeleri yer aldı.

Kademeli faiz artışının varlık kalitesinde yaratabileceği erozyon için bankaların yeteri kadar tamponu olduğunu söyleyen Fitch potansiyel bir kredi krizine, resesyonist baskılara ve yüksek işsizliğe yol açabilecek hızlı bir faiz artışının bankalar için ciddi olumsuz bir etki yaratabileceğini belirtti.


Editor : Şerif SENCER
SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
TEKNOLOJİ TÜMÜ
Facebook Takip Etmediklerinizin Paylaşımlarını da Gösterecek
Facebook Takip Etmediklerinizin Paylaşımlarını da Gösterecek

Facebook'a gelecek olan yeni güncelleme ile bir dizi yeni sekme ve özellik kullanıcılara sunulacak.

ARŞİV ARAMA
PUAN DURUMU TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
Türkiye'de En Önemli Gündem Maddesi Sizce Hangisi?
NAMAZ VAKİTLERİ
Gazete Manşetleri
Yol Durumu