USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Gündem

Finlandiya, Türkiye'ye arama kurtarma ekibi sevk edeceğini duyurdu

Kahramanmaraş'ın Pazarcık ilçesinde meydana gelen 7.7 büyüklüğündeki depremin ardından Finlandiya, Finlandiya, arama ve kurtarma çalışmalarını desteklemek üzere Türkiye'ye arama ve kurtarma ekibi göndereceğini duyurdu.

Finlandiya, Türkiye'ye arama kurtarma ekibi sevk edeceğini duyurdu
06-02-2023 23:03
Google News

Kahramanmaraş'ın ÖZETİ| Pazarcık ilçesinde meydana gelen şiddetli depremin ardından Finlandiya, AB Sivil Koruma Mekanizması kapsamında Türkiye'ye yardım ekibi sevk edeceklerini bildirdi.

İçişleri Bakanı Krista Mikkonen, Türkiye ve Suriye'deki deprem bölgelerinde durumun "çok ciddi" olduğunu söyledi.

Mikkonen, "Türkiye ve Suriye'deki deprem bölgesinde durum çok ciddi. Depremde hayatını kaybedenlere ve ailelerine başsağlığı dileklerimi iletmek istiyorum. Kurtarma çalışmalarına yardımcı olmak için uzman yardımının mümkün olan en kısa sürede hedefine ulaşması önemlidir. Hasarın büyüklüğü ve ihtiyacın büyüklüğü nedeniyle diğer yardım teslimatlarını da hazırlıyoruz. Yardım sağlamak üzere diğer AB ülkeleriyle yakın işbirliği içinde çalışıyoruz" dedi.

Finlandiya Dışişleri Bakanı Pekka Haavisto ise "Türkiye ve Suriye'de meydana gelen yıkıcı depremler trajik sonuçlar doğurmuş ve büyük bir yıkıma neden olmuştur. Finlandiya, AB Sivil Koruma Mekanizması aracılığıyla yardım sağlayacak ve sahaya uzmanlar gönderecektir. Ayrıca diğer yardımları da hazırlıyor ve AB içinde yakın işbirliği yapıyoruz" dedi.

Finlandiya'nın, yardım ekibinin yanı sıra, Türkiye ve Suriye'deki deprem bölgelerine olası maddi yardım da dahil olmak üzere diğer yardımları sağlama durumunu çalıştığı belirtildi.


Editor : Şerif SENCER
SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
TEKNOLOJİ TÜMÜ
Asfaltlar Genellikle Neden Hep Siyah?
Asfaltlar Genellikle Neden Hep Siyah?

Yolda yürürken, araba kullanırken kısacası her dışarı çıktığımızda ayağımızın altındaki asfaltın neden sadece siyah olduğunu hiç merak ettiniz mi?

ARŞİV ARAMA
PUAN DURUMU TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
Türkiye'de En Önemli Gündem Maddesi Sizce Hangisi?
NAMAZ VAKİTLERİ
Gazete Manşetleri
Yol Durumu