USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Gündem

FETÖ’de tartışma başladı: Türkiye’ye teslim olalım

Tecrübeli gazeteciler, FETÖ elebaşı Gülen’in ölümünün ardından örgütte yaşanabilecek gelişmeleri Haber7’ye değerlendirdi. Serdar Arseven, FETÖ’de “Türkiye'ye teslim olup cezamızı çekelim” tartışmasının başladığını söyledi.

FETÖ’de tartışma başladı: Türkiye’ye teslim olalım
21-10-2024 18:57
Google News

  ÖZETİ|  Haber7-ÖZEL

Türkiye’de ‘hizmet’ adı altına devletin içine sızarak,  insanları ülkesine ihanet etmeye kadar sürükleyen ve son olarak 15 Temmuz 2016’da Türkiye’de askeri darbe düzenlemeye teşebbüs edecek kadar canileşen FETÖ Lideri Fethullah Gülen öldü. Gülen’in ölüm haberi FETÖ’cü yayın organları tarafından da doğrulanırken, örgütün bundan sonraki geleceğinin nasıl şekilleneceği konuşulmaya başlandı.

FETÖ içinde FETÖ elebaşının ölmesinin hemen ardından ‘liderlik’ tartışmalarının yaşandığı belirtilirken, tecrübeli gazeteciler örgütle ilgili Haber7’ye çarpıcı değerlendirmelerde bulundu. Uzman isimler, FETÖ’nün onlarca ülkede bulunan milyarlarca dolarlık sermayesinin ABD istihbarat teşkilatı CIA tarafından yönetileceğini belirterek, örgütün kısa sürede dağılmasına ise kesin gözüyle bakıyor.

İşte Uzman isimlerin yaptığı değerlendirmeler;

“TÜRKİYE’YE TESLİM OLALIM” TARTIŞMASI YAŞANIYOR

Gazeteci Serdar Arseven, FETÖ elebaşı Fetullah Gülen’in ölmesinin ardından örgüt içerisinde farklı tartışmalar yaşandığını belirtti. Bir kesimin Türkiye Cumhuriyeti Devleti'ne teslim olup cezalarını çekmeyi savunurken, bir kesimin ise “hayır böyle olmaz bu iş” diyerek “Direneceğiz” tezi savunduğunu ve faaliyetlerine devam etme isteğinde olduğunu söyledi. FETÖ’nün ölmesinin örgütte yaşanan tartışmaları daha da alevlendireceğini ifade eden Arseven, örgütün yapacağı tek şey var diyerek şu sözleri sarf etti;

Gelecekler Türkiye'ye teslim olacaklar. Kendilerini Türk adaletine teslim edecekler. Biz bunları bunları bunları yaptık, bundan sonra cezamız neyse onları çekelim diyecekler. Bunun dışında görüyorsunuz, Hala operasyonlar devam ediyor. Kimileri evlerde çekyatların arkasına gizlenmiş şekilde yakalanıyorlar. Yıllar yılı saklandılar, kaçtılar. Ne oldu sonuçta? Sonuçta yine adalet onları aldı. En baştan gidip adalete teslim olmuş olsalardı cezalarını bir ölçüde çekmiş olacaklardı. Bunlar için de yapılacak tek şey teslim olmak.

“ÖRGÜTÜN DAĞILMASI KAÇINILMAZ”

FETÖ’nün ölümüyle birlikte örgütte dağılma sürecinin resmen başlayacağına işaret eden Serdar Arseven “FETÖ’nün ölümü sonrası örgütte dağılma süreci kaçınılmaz. Terör örgütü mensupları şu anda kuyruğu dik tutmak için ölümüyle daha güçlendik falan gibi laf edeceklerdir ama FETÖ başını o şekilde putlaştırdılar, kendilerince kutsallaştırdılar ki yerine daha verimli bir putu bulamazlar. Bir de her maddenin her grubun bir kullanım ömrü vardır. Bu FETÖ’nün de kullanım ömrü büyük ölçüde bitti. Devlet yetkilileri sayın bakanlar başta Hakan Filan ve Yılmaz Tunç olmak üzere tabii ki rehavete düşmeyeceğiz, takibimizi devam ettireceğiz diyorlar ki bu çok doğrudur. Tabii ki rehavete düşülecek durum yoktur. 40 yıl boyunca CIA'nin desteğiyle her tarafa sızdırılmış bir yapının kalıntıları elbette devam edecektir. Ama nasıl devam edecektir? küçük kompartımanlara ayrılacakları, birbirleriyle grupların çatışacakları bir sistem olacak.” İfadelerini kullandı.

“FETÖ’NÜN SERVETİ ZATEN CIA’İNDİ”

FETÖ’nün Afrika’dan Asya’ya kadar birçok ülkede var olan milyarlarca dolarlık servetinin bugüne kadar CIA kontrolünde olduğunu FETÖ elebaşının ölmesiyle tamamen CIA kontrolüne geçtiğini söyleyen Arseven, “Milyarlarca dolarlık sermaye zaten kendi sermayeleri falan değildi. CIA adına topladıkları ve CIA yararına Türkiye'nin zararına, ümmetin zararını kullandıkları devasa kaynaklardır. Dolayısıyla o kaynaklar bundan sonra nasıl kullanacakları da CIA kararı doğrultusunda olacaktır. Bunların bunların fikri şahsiyetleri yoktur. Terör örgütünün başına kiminin ya da kimlerin getirileceğini ve kaynakları nasıl kullanacağına da ABD ve İsrail karar verecektir.” Dedi.  

“FETÖ’NÜN SERVETİNİ, CIA KİME İSTERSE O KULLANDIRACAK”

FETÖ’nün ölümüne ilişkin konuşan Gazeteci Murat Özer de örgütün elinde bulunan sermayenin ABD istihbarat teşkilatı CIA’in yönetiminde olan bir sermaye olduğunu belirterek CIA’in FETÖ’yü bir aparat olarak kullandığını söyledi. FETÖ’nün sermayesinin iş adamlarını baskıyla, şiddetle, terörize ederek elde edildiğini ifade eden Özer, “Dünya farklı ülkelerinde Afrika'dan, Uganda'ya elmas pırlanta ticareti kaçakçılığı yaparak, Balkanlarda uyuşturucu ticareti yaparak elde edildi. Pek çok yerde pek çok kirli işlerini yaptılar. Karşılıklı bir ilişkiydi. Onlar CIA adına çalıştılar. CIA onları pek çok yerde korudu. Doğal olarak servetin sahibi kendi tasmalı köleleri değil. Bu servetin sahibi ABD devletidir, CIA'dir.” Şeklinde konuştu.

FETÖ’nün milyarlarca dolarının CIA kime isterse o şekilde kullandırılacağını söyleyen Özer “Bu açıdan bir çatışma olacak aralarında ama bu çatışma şöyle bir şey olacak. Hangisi Amerika'ya daha fazla kölelik yapacağı konusunda aralarında kavgaya tutuşacaklar ve bunun sonucunda bu savaştan kim galip çıkarsa diğerleri ezilecek ve ABD onlarla beraber çalışmaya devam edecek.” İfadelerini kullandı.

FETÖ’YÜ ARTIK CIA DA KURTARAMAZ

Gazeteci Emin Pazarcı ise FETÖ’nün uzun zamandır çöküş içerisinde olduğunu ve FETÖ elebaşı Fethullah Gülen’in ölümünün ardından resmiyet kazandığını belirterek ilerleyen günlerde örgütte yönetim kavgası çıkacağının çok açık olduğunu söyledi. CIA’in FETÖ’ye müdahale edeceğini ancak artık CIA’in de kurtaracağı durumun aşıldığını ifade eden Pazarcı, “Artık Eskisi gibi olmayacak hiçbir şey.” Dedi.

FETÖ elebaşı Fetullah Gülen’in geçmişte “düzgün insan yetiştirmek iyi nesiller yetiştirmek, hizmet hareketi” gibi bir takım maskeler arkasına sığındığını belirten Pazarcı, “takke düştü kel göründü. Artık bunlar bu tür söylemlerde bulunamazlar. Bu söylemlerin aksine emperyalistlerin Türkiye'de uç karakolu olarak görev yaptılar. Fethullah Gülen de zaten ne dediyse tersini yaptı. Bu noktadan sonra zannediyorum efendileri açısından kullanışlı aparat, kullanışlı eleman olma vasıflarını da yitirdiler. Eskiden belli değerleri vardı, şimdi hiçbir şeyleri yok. Bir mafya örgütlenmesi olarak hayatlarına devam ederler ve bu dönemde örgüt içi mal kavgaları başlar. Mal kavgaları yapacak kişiler de belli. Bence giderek daha fazla kan ve değer kaybederler.” Şeklinde konuştu.

“BİR MÜDDET DAHA BAŞIMIZA BELA OLURLAR”

FETÖ’nün hizmet hareketi dediği dönmede her türlü ahlaksızlığı yapabilecek bir nesil yetiştirdiğini söyleyen Pazarcı, Türkiye’nin bir müddet daha dikkatli olması gerektiğini belirterek şu sözleri sarf etti;

Ama şu var yani bir müddet daha başımıza bela olurlar. Çünkü o hizmet hareketi dedikleri dönemde öyle nesiller yetiştirdiler ki  her türlü ahlaksızlığı yapabilecek her türlü kumpasın içinde bulunabilecek bir güruh oluştu karşımızda. Önümüzdeki günlerde bunların yavaş yavaş yok oluşunu izleyebiliriz diye düşünüyorum. Çünkü birey olarak bunları kullanabilirler. Bütün bireyleri kullanışlı birer aparattır ama artık örgüt olarak, cemaat olarak ya da bunlar kullanışlılık vasfını yitirdiler bence.

 


Editor : Şerif SENCER
SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
TEKNOLOJİ TÜMÜ
Mercedes-Benz, Elektrikli Araçlarda Batarya Krizini Çözebilecek Yeni Fabrikasını Duyurdu
Mercedes-Benz, Elektrikli Araçlarda Batarya Krizini Çözebilecek Yeni Fabrikasını Duyurdu

Mercedes, elektrikli otomobil bataryalarını yüzde 96 oranında geri dönüştürmeyi sağlayacak yeni tesisini hizmete aldı.

ARŞİV ARAMA
PUAN DURUMU TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
Türkiye'de En Önemli Gündem Maddesi Sizce Hangisi?
NAMAZ VAKİTLERİ
Gazete Manşetleri
Yol Durumu