USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Gündem

FETÖ'cülerin "Yurtta Sulh Konseyi" manipülasyonu elinde patladı!

FETÖ’cüler, elebaşları Fetullah Gülen’in ardından algı operasyonlarına yeniden başladı. Birçok FETÖ’cünün sosyal medya hesabından 'Yurtta Sulh Konseyi'nin olmadığına yönelik manipülasyonuna belgeli yanıt geldi.

FETÖ'cülerin
29-10-2024 00:32
Google News

FETÖ ÖZETİ| elebaşı Fetullah Gülen’in 20 Ekim’de 1999 yılında kaçtığı ABD’de ölmesinin ardından FETÖ’cü isimler sosyal medyadan algı operasyonları için yeniden harekete geçti. FETÖ’cülerin son hamlesi mahkeme kararlarındaki cümleleri cımbızlayarak manipüle etmek oldu.

FETÖ'CÜLERDEN YENİ ALGI OPERASYONU

FETÖ’cü isimler sosyal medyada yaptıkları paylaşımlarla 17. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen Genelkurmay çatı davası kararındaki ifadelerden sadece “Yurtta sulh konseyi üyelerinin kimlerden oluştuğuna yönelik bir belge bulunmadığına” cümlesini alıntılayarak, “Yurtta sulh konseyinin olmadığına karar verildi” ifadeleri ile dezenformasyona başlamıştı.

FETÖ'cülerin söz konusu algı operasyonlarının ardından Adalet Bakanlığı kaynaklarından açıklama geldi.

'YURTTA SULH KONSEYİ OLARAK ADLANDIRDIKLARI İSİM ALTINDA DARBE BİLDİRİSİ YAYIMLADIKLARI TESPİTİNE YER VERİLMİŞTİR'

Bakanlık kaynaklarından yapılan açıklamada,

"Ankara 17. Ağır Ceza Mahkemesinin Genelkurmay Çatı Davasında verdiği kararın gerekçesinde yurtta sulh konseyine ilişkin tespitlerde bulunulmuştur. 

Kararda, örgüt liderinin ezoterik bir dil kullanarak yaptığı konuşmadan gerekli mesajı alan örgüt üyelerinin kendilerini 'yurtta sulh konseyi' olarak adlandırdıkları ve 15 Temmuz 2016'da bu isim altında darbe bildirisi yayımlayarak silahlı darbe teşebbüsünde bulundukları anlaşılmıştır." tespitine yer verilmiştir. 

'YURTTA SULH KONSEYİ ADINI KULLANILARAK GERÇEKLEŞTİRİLDİĞİ NOKTASINDA BİR İHTİLAF BULUNMAMAKTADIR'

Ayrıca Yargıtay kararında da bu konudaki değerlendirmelere yer verilmiştir. Yargıtay’ın kararında, “Ülke genelindeki darbe girişiminin FETÖ/PDY silahlı terör örgütü tarafından oluşturulan cunta yapılanması niteliğindeki Yurtta Sulh Konseyi adı kullanılarak gerçekleştirildiği noktasında herhangi bir ihtilaf bulunmamaktadır.” denilmektedir. 

Yine Yargıtay kararında örgüt üyelerinin kendilerini ‘Yurtta Sulh Konseyi’ olarak adlandırdıkları ve 15 Temmuz 2016 tarihinde bu isim altında darbe bildirisi yayımlayarak silahlı darbe teşebbüsünde bulunduklarının anlaşıldığı açık bir şekilde ifade edilmiştir." denildi.

ABDURRAHMAN DİLİPAK DA TUZAĞA DÜŞTÜ

FETÖ’cülerin paylaşımlarının ardından gazeteci-yazar Abdurrahman Dilipak da algı operasyonuna kapılarak sosyal medya hesabından paylaşımda bulundu. Dilipak, FETÖ’cülerin manipülasyonunu gerçek sanarak, "Şaka gibi. Ankara 17. Ağır Ceza Mahkemesi’ndkiİ Genelkurmay Çatı Davası’nda çıkan karara göre ‘Yurtta Sulh Konseyi’ diye bir şey yokmuş. Peki o TRT de okunan bildiriyi kim yazdı, kim okuttu… Peki şimdi ne olacak? Bu ibretten sualin cevabını verecek biri var mı? Milletçe kabus gibi bir rüya mı gördük?" dedi.


Editor : Şerif SENCER
SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
TEKNOLOJİ TÜMÜ
iPhone’ların yeni hali! – iOS 18.1 yükledik!
iPhone’ların yeni hali! – iOS 18.1 yükledik!

Apple, merakla beklenen iOS 18.1 güncellemesini bugün kullanıma sundu. Peki hangi yenilikler bizleri bekliyor? İşte iPhone’ların yeni hali...

ARŞİV ARAMA
PUAN DURUMU TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
Türkiye'de En Önemli Gündem Maddesi Sizce Hangisi?
NAMAZ VAKİTLERİ
Gazete Manşetleri
Yol Durumu