USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Gündem

Fenomen Ecrin Su Çoban’a Discord’da dolandırıcılık ve şantaj soruşturması

Discord’dan dolandırıcılık ve şantaj iddialarıyla gündeme gelen fenomen Ecrin Su Çoban da soruşturmaya dahil edildi.

Fenomen Ecrin Su Çoban’a Discord’da dolandırıcılık ve şantaj soruşturması
10-10-2024 00:22
Google News

Discord’da ÖZETİ| dolandırıcılık ve şantaj iddiasıyla gündeme gelen Sosyal Medya Fenomeni Ecrin Su Çoban soruşturmaya dahil edildi.

Pointer'in haberine göre, Çoban’ın evinde arama yapılacak ve dijital materyallere el koyulacak.

"DEPREMZEDELERİ DOLANDIRDI" İDDİASIYLA DA GÜNDEMDE!

Dijital platformlarda dizi ve sinema gibi videolar çeken 17 yaşındaki fenomen Ecrin Su Çoban, nakliyat şirketi kurdurup depremzedeleri dolandırdığı, kendisine dolandırıcılık için site açmayan bir çocuğu tehdit ettiği ve Discord uygulaması üzerinden 901 suç örgütüyle beraber hareket ettiği iddialarla gündemde.

İŞBİRLİKLERİ SONLANDIRILIYOR!

NETD müzik Ecrin Su Çoban ile olan anlaşmasını sonlandırmasının ardından Mavi'nin Çoban ile olan işbirliğini sonlandırması için tepkiler hızla büyüyor.

İDDİALARI YALANDI VE SUÇ DUYURUSUNDA BULUNDU!

Ecrin Su Çoban, bu süreçte sosyal medya hesapları üzerinden herhangi bir açıklama yapmayan influencer sessizliğini yalnızca iddiaları reddederek bozdu. Reşit olmayan Çoban, ailesiyle suç duyurusunda bulundu.

NE OLMUŞTU?

Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, Discord isimli sosyal medya platformunda 5651 Sayılı "İnternet ortamında yapılan yayınların düzenlenmesi ve bu yayınlar yoluyla işlenen suçlarla mücadele edilmesi" hakkında kanunun 8/1 maddesinde yer alan "çocukların cinsel istismarı ve müstehcenlik" suçlarının işlendiğine dair yeterli şüphenin bulunduğunu belirtti.

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığının talebi üzerine de harekete geçildiğini aktaran Tunç, Ankara 1. Sulh Ceza Hakimliğince söz konusu sosyal medya uygulamasının tüm yayınlarının içerikten çıkartılarak belirtilen URL adreslerine Türkiye'den erişimin engellenmesi kararı verildiğini kaydetmişti. 


Editor : Şerif SENCER
SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
TEKNOLOJİ TÜMÜ
Hackerlar Qualcomm Çiplerindeki Açığı Kullandı
Hackerlar Qualcomm Çiplerindeki Açığı Kullandı

Qualcomm'un çiplerinde keşfedilen sıfırıncı gün açığı, milyonlarca Android kullanıcısını hedef alan bir tehdit oluşturuyor.

ARŞİV ARAMA
PUAN DURUMU TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
Türkiye'de En Önemli Gündem Maddesi Sizce Hangisi?
NAMAZ VAKİTLERİ
Gazete Manşetleri
Yol Durumu