USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Teknoloji

Fahiş İnternet ve Telefon Faturalarıyla İlgili Açıklama Geldi

Son günlerde sosyal medyada sıkça konuşulan fahiş internet ve telefon faturaları konusuna Bakan Uraloğlu'ndan yanıt geldi.

Fahiş İnternet ve Telefon Faturalarıyla İlgili Açıklama Geldi
09-10-2024 16:57
Google News

Ulaştırma ÖZETİ| ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, son dönemde internet ve GSM hizmetleri için gelen yüksek fatura şikâyetleriyle ilgili açıklamalarda bulundu. Özellikle sosyal medyada vatandaşların internet faturalarını paylaşarak yüksek fiyatlara isyan etmeleri üzerine bir süredir yetkili makamların konuya el atıp atmayacağı tartışılıyordu.

Faturaların neden bu denli yüksek olduğuna dair gelen soruları yanıtlayan Bakan Uraloğlu, durumun serbest piyasa koşullarına dayandığını belirtti. Bakan Uraloğlu, TBMM'de gerçekleştirilen bir grup toplantısı öncesinde yaptığı açıklamada, internet fiyatlarının piyasa şartlarına göre belirlendiğini ve hükûmet olarak bu konuda bir düzenleme yetkilerinin olmadığını ifade etti.

Bakan Uraloğlu durumun serbest piyasadan kaynaklandığını belirtti

Bakan Uraloğlu, fiyat artışlarının genellikle aboneliklerin yenilenmesiyle ortaya çıktığını, özellikle bir ya da iki yıllık taahhüt ve kampanyaların sona ermesiyle vatandaşların daha yüksek fiyatlarla karşı karşıya kalabileceğini söyledi.

Bu durumun piyasadaki rekabet koşulları ve şirketlerin fiyat politikalarıyla ilişkili olduğunu vurgulayan Bakan Uraloğlu, "İnternet faturaları tamamen serbest piyasanın etkisi altında. Burada bizim müdahalemiz söz konusu değil." dedi.

Faturaların ÜFE-TÜFE gibi enflasyon verilerine dayalı olarak güncellendiğini ifade eden Bakan Uraloğlu, vatandaşların şikâyetçi oldukları yüksek faturalara dair asıl değerlendirmenin abonelik paketleri ve geçişleri üzerinden yapılması gerektiğini ekledi.


Editor : Şerif SENCER
SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
TEKNOLOJİ TÜMÜ
Galaxy Note 7 Neden Samsung İçin Büyük Başarısızlık Oldu?
Galaxy Note 7 Neden Samsung İçin Büyük Başarısızlık Oldu?

Akıllı telefon dünyasında lider markalardan biri olan Samsung, 2016 yılında Galaxy Note 7 ile büyük bir heyecan yaratmıştı. Peki ne oldu da Galaxy Note 7, kelimenin tam anlamıyla Samsung’un elinde patlayan büyük bir başarısızlığa dönüştü? Gelin anlatalım.

ARŞİV ARAMA
PUAN DURUMU TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
Türkiye'de En Önemli Gündem Maddesi Sizce Hangisi?
NAMAZ VAKİTLERİ
Gazete Manşetleri
Yol Durumu