USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Gündem

Facebook ve WhatsApp odağında yeni güvenlik önlemleri yolda

Meta hem Facebook hem de WhatsApp tarafı için yeni güvenlik önlemleri almayı hedefliyor.

Facebook ve WhatsApp odağında yeni güvenlik önlemleri yolda
07-10-2022 22:13
Google News

Akıllı ÖZETİ| telefon kullanan kişileri tehdit eden onlarca uygulama var özellikle Android tarafında tespit edilen tehlikeli uygulamalar genellikle popüler uygulamalar gibi görünüyor ve insanların telefonlarına yüklemesine neden oluyor.

Haliyle kötü niyetli kişiler kullanıcıların telefonlarına habersiz erişmiş oluyor. Bunun önüne geçmek için uzun zamandır çabalayan Meta, kullanıcılarına uygulama mağazalarından WhatsApp'ın resmi olmayan uygulamasını indirmemesi için çabalıyor. 

META 400'TEN FAZLA FACEBOOK GİRİŞ BİLGİSİ ÇALAN UYGULAMA TESPİT ETTİ

Yeni yapılan bir duyuru ile Meta kullanıcıların bilgilerini ele geçiren toplamda 400'den fazla mobil uygulama tespit etti. Hem Android hem de iOS tarafında kullanıcıları tehdit eden uygulamalar Apple ve Google tarafından tespit edildiğinde anında kaldırılıyor ancak sürekli yeni sahte uygulamalar ekleniyor. 

Yapılan açıklamada söz konusu bilgileri çalan uygulamaların fotoğraf düzenleme uygulamaları, oyunlar ve VPN gibi göründüğünün altını çiziyor. 

www.idrak34.com
Editor : Şerif SENCER
SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
TEKNOLOJİ TÜMÜ
Tesla, İstanbul'da yeni Pop-up mağazasını açtı!
Tesla, İstanbul'da yeni Pop-up mağazasını açtı!

Tesla, Türkiye'de yatırımlarını genişletmeye devam ediyor. İşte Vadi İstanbul'da açılan Tesla Pop-Up Mağazası ve ilk görüntüler.

ARŞİV ARAMA
PUAN DURUMU TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
Türkiye'de En Önemli Gündem Maddesi Sizce Hangisi?
NAMAZ VAKİTLERİ
Gazete Manşetleri
Yol Durumu