2022 ÖZETİ| yılı gerçekten de veri sızdırmalarının ve çalınmalarının yılı olmaya devam ediyor. Daha önce pek çok kez kullanıcılarının verilerinin sızdırılmasıyla gündeme gelen ve hatta bu sebeplerden ötürü Mark Zuckerberg’in bile davalık olduğu Facebook’ta yine bir veri sızıntısı söz konusu.
Facebook’un ana şirketi Meta, kamuoyuna yaptığı açıklamada Facebook kullanıcılarının siteye giriş verilerini çalmak için tasarlanmış 400 küsür kötü amaçlı uygulama tespit ettiklerini belirtti. Söylenilene göre 1 milyon kullanıcının verileri tehlikede, ancak asıl olay bu değil.
Bu kategorideki uygulamaları indirmeden önce bir kere daha düşünün:
Kötü amaçlı uygulamaların dağılımı @META, 2022 .via-text { background-color: rgb(0,0,0); /* Fallback color */ background-color: rgba(0,0,0, 0.4); /* Black w/opacity/see-through */ color: white; font-weight: 300; font-size: 0.75em; position: absolute; bottom: 0%; right: 0; z-index: 2; padding: 5px !important; text-align: left; }
Meta, yaptığı açıklamada oyunlar, fotoğraf düzenleme uygulamaları ve diğer yardımcı programlar olarak kategorilendirdiği 402 kötü amaçlı uygulama tespit edildiğini ve bu uygulamaların şimdiye kadar potansiyel olarak 1 milyon kullanıcının giriş verilerini çalmış olabileceğini belirtti.
En büyük problem tahmin edebileceğini gibi Android platformunda. Şirketin verilerine göre 402 kötü amaçlı uygulamanın 355 adeti Google Play Store’da ve sadece 47 tanesi App Store’da yer alıyor. Kötü amaçlı uygulamalardan Android kullanıcıları arasında en popüler olanları ise fotoğraf düzenleme uygulamaları.
www.idrak34.com
Editor : Åžerif SENCER