USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Ekonomi

Evlilik kredisi başvurusu nasıl yapılır? 150 bin TL faizsiz evlilik kredisi şartları!

Ekonomi - 150 bin TL faizsiz evlilik kredisi başvurusu, Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş'ın açıklamasıyla yakın mercek altına alındı. Peki, 48 ay vadeli ve 2 yıl geri ödemesiz evlilik kredisi başvurusu şartları nelerdir?

Evlilik kredisi başvurusu nasıl yapılır? 150 bin TL faizsiz evlilik kredisi şartları!
05-09-2024 10:53
Google News

15 ÖZETİ| Şubat'tan itibaren alınmaya başlayan evlilik kredisi başvurusu, evlenmeyi planlayan çiftlerin gündemini meşgul etmeye başladı. Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş, evleneceklerin 150 bin TL faizsiz evlilik kredisinden 48 ay vadeli ve 2 yıl geri ödemesiz yaralanabileceklerini belirtti.

Tüm bunların yanı sıra 150 bin TL faizsiz evlilik kredisi uygulamasına Karabük, Bartın ve Zonguldak'ın da dahil edildiği bilgisi paylaşıldı. Fondan faydalanmak isteyen çiftler için başvuruların alınmaya başladığı duyurulmakla beraber, şimdiye dek 12 bin 132 çiftin evlilik kredisine başvurduğu açıklandı.

150 bin TL Faizsiz Evlilik Kredisi Başvurusu Nasıl Yapılır?

Aile ve Gençlik Fonu projesi pilot uygulamasında ikinci bölüm başladı.  Aile ve Gençlik Fon'undan yararlanmak isteyenler başvurularını www.aile.gov.tr üzerinden e-Devlet aracılığıyla yapılıyor. Bakan Göktaş, şartları yerine getiren toplam 3 bin 963 çiftin faizsiz kredi desteğinden yararlandığını açıkladı.

Evlilik Kredisi Başvurusu İçin 3 İl Daha Dahil Edildi!

Aile ve Gençlik Fonu'nda yeni bir döneme geçtiklerini ve projenin pilot uygulamasının ikinci bölümünü başlattıklarını açıklayan Göktaş, "Aile ve Gençlik Fonu'na TÜİK verilerine göre doğurganlık hızının en düşük olduğu Karabük, Bartın ve Zonguldak'ı dahil ettik. Bu 3 ilden şartları sağlayan çiftlerimizin başvurularını almaya başladık." şeklinde ifadelere yer verdi.


Editor : Şerif SENCER
SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
TEKNOLOJİ TÜMÜ
Neden Aşırı Düşünüyoruz?
Neden Aşırı Düşünüyoruz?

Günümüzde “overthink” adı altında çok fazla düşünceye maruz kalıyoruz. Sosyal ilişkiler de bu düşüncelerin bir parçası. İnsanlar ne der, ne düşünür gibi düşünceler etrafta kol geziyor.

ARŞİV ARAMA
PUAN DURUMU TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
Asgari Ücret En Az Ne Kadar Olmalı?
NAMAZ VAKİTLERİ
Gazete Manşetleri
Yol Durumu