USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Teknoloji

Evde Bile Tamir Edebileceğiniz Nokia G22 Tanıtıldı

Nokia, yeni akıllı telefonu G22'yi duyurdu. Bu telefon, oldukça mütevazı özelliklere sahip olsa da önemli bir özellik sunuyor. Telefon, kolay tamir edilebilir bir yapıya sahip.

Evde Bile Tamir Edebileceğiniz Nokia G22 Tanıtıldı
27-02-2023 14:32
Google News

Bir ÖZETİ| dönemler dünyanın en ünlü cep telefonu üreticisi olsa da şimdilerde eskisi kadar konuşulmayan Nokia, dikkat çeken bir işe imza attı. Mobil Dünya Kongresi (MWC 2023) kapsamında G22 olarak isimlendirdiği yeni bir akıllı telefonu tanıtan şirket, bu telefonu teknik özellikleriyle değil, kolay tamir edilebilir yapısı ile ön plana çıkardı. Gelin bu telefonun detaylarına yakından bakalım.

Akıllı telefon sektörünü yakından takip edenler, iFixit isimli şirketin ismini mutlaka duymuşlardır. Telefonların tamir edilebilirliklerini ölçen şirket, her akıllı telefona bazı kriterler bazında puanlar verir. İşte Nokia, G22 için iFixit ile bir iş birliği yaptı. iFixit, bu iş birliği kapsamında Nokia G22 için özel bir tamir kiti ve bir dizi kılavuz oluşturdu. Tamir işlerinden anlamayan tüketiciler bile bu kit ve kılavuzlar yardımı ile telefonunu tamir edebilecek.

Nokia'nın tamir edilebilir telefonu G22 işte böyle görünüyor:

Nokia G22

Nokia Ürün Pazarlama Müdürü Adam Ferguson, bu tamir kolaylığı konusunda o kadar iddialıydı ki G22'nin lansmanı sırasında tamir kitini kullanarak telefonu tamir etti. Telefonun bataryasını değiştireceğini söyleyen Ferguson, bu işlemin 5 dakikadan kısa süreceğini ifade etti. Tamir işlerinden anlamadığını beyan eden Nokia yetkilisi, batarya değişimini gerçekten de 5 dakikadan kısa sürede tamamladı.

Nokia G22 için hazırlanan tamir kiti işte böyle görünüyor:

Nokia G22 tamir kiti

Yukarıda, iFixit tarafından oluşturulan tamir kitini görüyorsunuz. Bu tamir kitindeki parçalara baktığımızda, çok da özel bir ekipman olmadığını görüyoruz. Pek çok akıllı telefon tamircisinin kullandığı ekipmanlar, Nokia G22'de de kullanılacak.


Editor : Şerif SENCER
SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
TEKNOLOJİ TÜMÜ
ABD'de Gizemli Bir Tesla Model 3 Görüntülendi
ABD'de Gizemli Bir Tesla Model 3 Görüntülendi

Tesla'nın yakın zamanda tanıtacağı araçlar listesinde olmamasına rağmen gizemli bir Model 3 görüntülendi.

ARŞİV ARAMA
PUAN DURUMU TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
Türkiye'de En Önemli Gündem Maddesi Sizce Hangisi?
NAMAZ VAKİTLERİ
Gazete Manşetleri
Yol Durumu