USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Ekonomi

Euro bölgesinde perakende satışlar yükseldi

Euro bölgesi perakende satışlar, temmuzda bir önceki aya göre yüzde 0.3 arttı.

Euro bölgesinde perakende satışlar yükseldi
05-09-2022 14:40
Google News

Avrupa ÖZETİ| İstatistik Ofisi (Eurostat), Avrupa Birliği (AB) ve Euro bölgesinin temmuz ayına ilişkin perakende satış verilerini yayımladı.

Buna göre, AB'de perakende satışlar, temmuzda bir önceki aya kıyasla yüzde 0,3 artarken, geçen yılın aynı dönemine göre ise yüzde 0,5 geriledi.

Euro bölgesinde de perakende satışlar temmuz ayında haziran ayına kıyasla yüzde 0,3 yükselirken, geçen yılın aynı dönemine göre ise yüzde 0,9 azaldı.

EN FAZLA DÜŞÜŞ AVUSTURYA'DA

AB ülkeleri arasında temmuzda bir önceki aya kıyasla perakende satışlarda en fazla düşüş yüzde 1,8 ile Avusturya'da, yüzde 1,7 ile Finlandiya'da ve yüzde 1 ile İspanya'da oldu. En fazla yükseliş ise yüzde 1,9 ile Almanya'da ve yüzde 1,7 ile Hollanda'da belirlendi.

Perakende satışlar, yıllık bazda Danimarka'da yüzde 7,7, Lüksemburg'da yüzde 6,3 ve İrlanda'da yüzde 5,6 geriledi. Slovenya'da yüzde 25, Malta'da yüzde 9 ve Polonya'da yüzde 7,6 arttı.

www.idrak34.com
Editor : Şerif SENCER
SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
TEKNOLOJİ TÜMÜ
Video Oyunları Yöneticilik Becerilerimizi Geliştiriyor mu?
Video Oyunları Yöneticilik Becerilerimizi Geliştiriyor mu?

Video oyunları oynamanın çeşitli becerilerimizi geliştirdiğini kanıtlayan birçok araştırma yapıldı. Peki ya yöneticilik becerilerimiz? Bu soruyu yanıtlayan bilimsel bir araştırmanın sonuçlarını gelin birlikte inceleyelim.

ARŞİV ARAMA
PUAN DURUMU TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
Türkiye'de En Önemli Gündem Maddesi Sizce Hangisi?
NAMAZ VAKİTLERİ
Gazete Manşetleri
Yol Durumu