USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Ekonomi

Ethereum ETF’leri finans devlerinin iştahını kabartıyor

Ethereum ETF’leri kurumsal yatırımcıların kriptoya güvenini tazeliyor.

Ethereum ETF’leri finans devlerinin iştahını kabartıyor
24-07-2024 16:53
Google News

ÖZETİ| BORSAGUNDEM.NET - DIŞ HABERLER SERVİSİ

Ethereum ETF'leri büyük para yatırımcılarını kripto dönüşümüne ortak ederek ezber bozma potansiyeli taşıyor.

Borsagundem.net’in derlediği bilgilere göre, spot Ethereum ETF'lerinin kripto para piyasasının Bitcoin’den daha fazlası olduğunu ortaya koyması bekleniyor. ETF'lerin ABD'de işlem görmesi nedeniyle, yeni düzenlemenin kurumsal alıcılar arasında güven oluşturma ihtimali yüksek görünüyor.

Temkinli iyimserlik ve kademeli benimsenme

Kripto para borsası LMAX Digital'de dijital pazar stratejisti olan Joel Kruger’ın MarketWatch’ta yer alan makalesi, ilk spot Bitcoin ETF’leri ABD’de işlem görmek üzere onaylandığı yaşanan dönüm noktasının şimdi de spot Etehereum ETF’leriyle yaşanmak üzere olduğuna vurgu yapıyor ve bunun kripto para piyasalarına olası etkilerini tartışıyor.

Spot Ether ETF'lerinin, düzenleyici kurumların onayını aldı ve ABD piyasasında işlem görmeye başladı. Karşılaştırma yapmak gerekirse, spot Bitcoin ETF'leri ilk piyasaya çıkışından bu yana kayda değer bir giriş gördü ve bu da yatırımcıların ilgisinin sinyalini verdi. Dahası, Ethereum ETF'leri ve diğer kripto ürünlerinin düzenleyici engelleri aşıp onay almasıyla yatırımcılar, kriptoda Bitcoin'den daha fazlası olduğunu görecek.

Kripto endüstrisi için ileriye doğru atılan bu büyük adıma rağmen, büyük bir perakende sermaye girişi henüz gerçekleşmiş değil. Bunun yerine, pek çok kişinin tahmin ettiği çılgın heyecandan ziyade temkinli bir iyimserliğin damgasını vurduğu, kademeli bir benimsenme görülüyor.

Odak noktası kurumsal çıkar

Kurumsal çıkar en önemli odak noktası. Spot Bitcoin ETF'lerine genel akışlar soğurken piyasa yapısı yeniden bir araya geliyor; bu noktada geleneksel finans devlerinin desteğinin çok önemli olduğu görülüyor. Bu kuruluşlar, bireysel yatırımcılar için gerekli istikrarı sağlamak ve aynı zamanda kurumsal benimseme ve büyüme için ek karşı taraflar sağlamak için en iyi konumda bulunuyor.

Devam eden bir tartışma, kurumların hiçbir zaman kriptoya önemli ölçüde yatırım yapamayacağı yönünde. Kurumsal akışlar, tam anlamıyla hızlanmadan önce genellikle daha yavaş, daha temkinli bir başlangıç ​​yaptıkları için bu varsayım biraz yanıltıcı ve kısa görüşlü. Belirli kripto para birimlerine yapılan tahsisler farklılık gösterse de, JPMorgan Chase, Bank of New York Mellon, Mastercard, Goldman Sachs ve Block gibi finansal kurumların bu teknolojiyi ve dijital varlık ekosistemini destekleyen çeşitli yetenekler geliştirmek için blockchain yatırımlarını ciddi şekilde araştırdığı çok açık.

Fiyat artışı ve istikrar

Bu teknolojinin hem yatırım hem de operasyonel açıdan yararları, finans alanında dünyanın en büyük isimlerinden bazıları tarafından birkaç yıldır sessizce araştırılıyor. Saklama, borç verme, varlık yönetimi ve komisyonculuk da dahil olmak üzere geleneksel finans ile kriptoyu birbirine bağlayan uygulamalar düşünüldüğünde bankalar özellikle iyi konumlanmış durumda.

Kripto ETF'lerine yapılan tahsisler, dijital varlıklara doğrudan yatırım, madencilik havuzlarına katılım veya blockchain gelişiminin desteklenmesi yoluyla kurumsal katılımın artması bekleniyor. Bu da Bitcoin ve Ethereum gibi önde gelen kripto paralar için önemli fiyat artışı ve istikrar sağlanacağı anlamına geliyor.

Bitcoin ve Ethereum ETF ticareti, gerekli fiyat desteğini sağlayarak dünya çapındaki finansal ekosisteme daha fazla katılımcıyı çekerek ana akım kripto varlıklarının temel değerlerini artırma işlevi görecek. Daha da önemlisi, spot Bitcoin ETF'leri ve şimdi de spot Ethereum ETF'leri, dijital varlıklar için daha sağlam ve çeşitli bir küresel pazarın gelişimini hızlandıracak temel yapının bir parçası niteliği taşıyor.

Düzenleyiciler devrede

Bu olgunlaşma sürecinin ve bunun bir yan ürünü olarak kurumsal kabulün işaretleri de ortada. Örneğin Asya'da Hong Kong, Güney Kore, Japonya ve Singapur gibi bölgesel finans merkezlerine yayılacak bir trend olan spot Bitcoin ve Ethereum ETF'lerinin ticaretine başlamış durumda. Avrupa da benzer bir onay sürecinden geçiyor.

Topluluğun rolünü ve ağın genel güvenliğini artırmak, ölçeklenebilirliği geliştirmek, işbirliğini teşvik etmek ve halkı eğitme çabalarını güçlendirmek için finans sektörünün kripto paralara nasıl bakmaya devam edeceğini kabul etmek de önemli bir nokta olarak öne çıkıyor.

Diğer kritik nokta ise düzenleyici netlikte yaşanan ilerleme. Bitcoin ve Ethereum ETF'lerinin onaylanması, sektöre düzenleyicilerin bu gelişen varlık sınıfını nasıl yöneteceklerini daha iyi anladıklarının sinyalini veriyor. Bunun, kurumsal ve bireysel yatırımcıların, tarihsel olarak dalgalanma ve spekülasyonla tanınan bir piyasaya daha fazla güvenle yatırım yapmalarına olanak tanıması bekleniyor.

Kripto para birimlerinin ETF'ler aracılığıyla ana akım finansa entegrasyonu, muhtemelen dijital varlıkların evriminde çok önemli bir aşama olarak anılacak. Spot Bitcoin ETF onayı, bazı meraklıların umduğu devrimi tetiklemese de ve henüz yatırımcıların Ethereum ETF'lerine doğrudan tepkisi görülmemiş olsa da, kripto endüstrisi bir bütün olarak önemli ilerlemeler kaydediyor ve kripto paraların bu noktada daha da ileri gideceği bir geleceğe zemin hazırlıyor.


Editor : Şerif SENCER
SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
TEKNOLOJİ TÜMÜ
Apple Watch Series 10 uyku apnesi sensörü ile tanıtılabilir!
Apple Watch Series 10 uyku apnesi sensörü ile tanıtılabilir!

Apple, 9 Eylül'de iPhone 16 serisinin yanı sıra Watch Series 10 da duyurabilir. Ayrıca Watch Series 10 ile uyku apnesi sensörü de gelebilir.

ARŞİV ARAMA
PUAN DURUMU TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
Türkiye'de En Önemli Gündem Maddesi Sizce Hangisi?
NAMAZ VAKİTLERİ
Gazete Manşetleri
Yol Durumu